Stor interesse for sommerlejre til udsatte børn
Faxe Ladeplads: Blå Kors afholder sommerlejr for udsatte børn på Faxehus Efterskole til juli.
Blå Kors har sommerlejre over hele Danmark for udsatte børn og unge. I alt kommer omkring 350 børn af sted, blandt andet til Faxe Ladeplads. I år har interessen for tilmelding været usædvanlig.
– Vi har i år oplevet, at forældre sad klar ved tasterne, allerede inden vi åbnede for tilmeldingerne. Det har vi ikke oplevet før, siger Vivi Ravnskjær Terp, der er koordinator for Blå Kors’ sommerlejre.
Omkring 350 børn og unge fordelt på 11 sommerlejre kommer på ferie med Blå Kors i år. En af lejrene bliver holdt på Faxehus Efterskole i Faxe Ladeplads 16.-22. juli.
Nogle børn bliver henvist fra kommunen, mens andre selv finder tilbuddet og tilmelder sig.
– Det er vigtigt for os, at vi ikke kun giver de børn, der bliver visiteret af kommunen, mulighed for at komme på lejr, men at børn, der måske befinder sig lidt i gråzonen, også får mulighed for at komme med, siger Vivi Ravnskjær Terp.
Pause fra en svær hverdag
På alle Blå Kors’ lejre er formålet, at børnene skal opleve fællesskab og mærke, at alle er noget værd og er værd at være sammen med.
– Blå Kors’ sommerlejre er til for at hjælpe børn og unge i Danmark, som har brug for at komme væk fra problemer i hverdagen med f.eks. forældre, der er psykisk eller fysisk syge, har et misbrug af alkohol eller stoffer og måske har børnene problemer i skolen, er ensomme eller andet, fortæller Vivi Ravnskjær Terp.
Mange voksne med
Blå Kors’ sommerlejre bliver kørt af frivillige, og der er mange med – to voksne for hvert femte barn.
– Det betyder, at børnene og de unge på vores lejre får masser af opmærksomhed, voksne, der lytter og støtter, og så er der masser af aktiviteter på alle lejre, så deltagerne kommer hjem med rygsækken fuld af gode oplevelser med andre børn og unge, siger Vivi Ravnskjær Terp.
Fripladser
På grund af tilskud fra fonde, kan man søge friplads på Blå Kors’ sommerlejre, og der er stadig ledige pladser.
– Hvis hverken kommunens socialrådgiver, bedsteforældre eller andre kan hjælpe med betalingen, er der god mulighed for at få friplads, oplyser Vivi Ravnskjær Terp. Hun opfordrer derfor familiemedlemmer, naboer og offentlige myndigheder til at overveje, om ikke de kender et barn eller en ung, som har brug for nogle fridage væk fra hverdagen.
Sommerlejrene støttes økonomisk af Arbejdsmarkedets Feriefond og Den Sociale Fond.
Kommentarer