2014 har været et godt år for fleksjobindsatsen
Faxe Kommune: Langtidsledigheden blandt Faxe Kommunes fleksjobbere er faldet markant i 2014.
Det er nu to år siden, at en omfattende reform af fleksjobordningen trådte i kraft. Der er sket en væsentlig forenkling af reglerne, så arbejdsgiverne slipper for en masse papirarbejde og i praksis kun skal betale løn for det antal timer, fleksjobberen arbejder effektivt.
Med den nye ordning er det slut med at skulle søge kommunen om refusion, i praksis oprettes fleksjobbet blot som en deltidsstilling. Er fleksjobberen aflønnet 10 timer eller mindre om ugen, kan private arbejdsgivere oven i købet efter 9 måneders ansættelse også i 2015 få en bonus fra staten på 20.000 kroner.
– 2014 har været et godt år for fleksjobindsatsen, udtaler Jobcenterchef Vibeke Dyhr og fortsætter:
– 128 fleksjobaftaler blev indgået mod 104 året før. Det mest glædelige er dog, at langtidsledigheden blandt fleksjobbere faldt markant fra 87 personer i starten af 2014 til 54 ledige med udgangen af december 2014.
– Med langtidsledige forstås fleksjobbere, der har været ledige i 18 måneder eller mere, fortsætter Vibeke Dyhr og understreger:
– at ledighedsprocenten på fleksjobområdet i sommers kom ned på 22 procent, hvilket svarer til landsgennemsnittet.
Beskæftigelsesministeriet har givet samtlige landets kommuner midler til en særlig fleksjobambassadørindsats i perioden 2013-2015. Formålet med indsatsen er på landsplan at tilvejebringe 13.500 nye fleksjob, en målsætning, der blev indfriet allerede i maj 2014.
Faxe Kommune har endvidere fået midler fra Beskæftigelsesministeriet til en særlig indsats ”Fleksjob med Progression”, der går ud på at afdække mulighederne for, at nogle af de borgere, der er i fleksjob i få timer, kan øge arbejdstid eller arbejdsintensitet. Også dette tiltag vil blive gennemført i 2015.
Kommentarer