Haslev

40.000 skoleelever tænder lys i mørket

40.000 skoleelever tænder lys i mørket for verdens børn.
Børn over hele landet bruger december måned på at give i stedet for at få. Det sker gennem en Omvendt Julekalender, hvor eleverne sætter forældreløse og udsatte børn i fokus.

Denne december sætter 35 skoleelever i Faxe Kommune gaveræset på pause. I stedet vender de blikket mod de børn, der ikke får meget forærende hverken til jul eller resten af året. Eleverne er med i Omvendt Julekalender, hvor de hver dag ser en film om et barn, der lever under helt andre vilkår end dem, vi kender herhjemme. I år følger 4247 elever i hele Region Sjælland med i livet for børn i blandt andet Laos, Zambia og Rusland.

Det er SOS Børnebyerne, der står bag kalenderen, og det er sjette år i træk, at den velgørende kalender vender julen på hovedet for tusindvis af skolebørn. I hele regionen er børn fra 104 skoler med i kalenderen.

-De danske skolebørn har virkelig taget kalenderen til sig, og hvert år bliver vi lige stolte over, hvordan eleverne engagerer sig i andre børns liv. Det er rørende at se deres retfærdighedssans og omsorg udfolde sig i deres gode gerninger og lyst til at lære mere om den verden, de lever i, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

En god gerning hjemme gør gavn derude

Eleverne har i kalenderen mulighed for gøre gode gerninger derhjemme, som forældrene kan belønne med en lille skilling. Det kan være at hjælpe med juleindkøb, tømme opvaskemaskine eller lave aftensmad. På den måde spreder de mange deltagende skolebørn både glæde hjemme, men også for de børn, som beløbene fra alle de mange gode gerninger skal hjælpe. Sidste år samlede eleverne over 481.000 kroner ind til børn i Rwanda.

Hele Omvendt Julekalenders budskab er, at man i december skal huske, at det ikke kun handler om at få – det handler også om at give. Gennem filmene og den daglige opgave, får eleverne mulighed for at snakke om, hvad der egentlig er vigtigst, når man er barn. Er det dyre julegaver eller gode forældre? Er det iPads eller at få lov til at gå i skole? Og hvordan er det mon, hvis man ikke kan få lov at gå i skole?

– Uden løftede pegefingre viser vi børnene, at julen og livet i det hele taget ikke handler om overflod, men om de essentielle ting – familie, uddannelse, tryghed og kærlighed. Alle de gode gerninger, eleverne gør, spreder glæde hos deres nærmeste og hjælper samtidig børn ude i verden, som de slet ikke kender. Det er lige i julens ånd, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

 

Om Omvendt Julekalender

  • Over 40.000 børn fordelt på 700 skoler i hele landet deltager i år i Omvendt Julekalender
  • Kalenderen består af en lille film til hver dag i december samt en opgave til klassen
  • Skoleeleverne samler i år ind til at fattige, udsatte børnefamilier kan få hjælp – børnene kommer i skole og forældrene får hjælp til en stabil indkomst
  • I 2017 samlede de danske skolebørn 481.600 kroner ind til skolelegater for børn i Rwanda
  • Det er gratis at deltage i Omvendt Julekalender, og indsamlingsdelen og de gode gerninger er frivillig for klasserne
  • Omvendt Julekalender er tilbage i december 2019

Kommentarer