Åbent brev til uddannelsesudvalget

debat_logo

Debat: I forlængelse af de netop afholdte borgermøder ifbm. forslaget om samling af udskoling på 3 skoler i hhv Faxe og Haslev, sender forældregruppen”Redningsholdet” et læserbrev, fordi de ikke fik svar på alle stillede spørgsmål.

Indsendt af Mia Nedergaard, på vegne af Forældregruppen ”Redningsholdet”

Vi vil gerne kvittere Uddannelsesudvalget for, at tage skolestrukturen op igen, så vi kan komme den meget kritiserede prikkerunde til livs, samt at sikre skolestart i nærmiljøet. Ligeledes kvitteres der samtidig for den åbenhed man har lagt ud med, i form af borgermøder i hhv. Øst-, Midt- og Vestskolen, umiddelbart med det for øje at lytte, da intet er besluttet endnu.

Vi er flere der har deltaget i de to borgermøder på hhv. Midt- og Østskolen.

På Midtskolens borgermøde, havde man en klar fornemmelse af, at intet var besluttet endnu. Man var fra Uddannelsesudvalgets side, lydhøre overfor borgernes spørgsmål, kommentarer og bekymringer. Om end der var uenigheder imellem borgere og udvalg, blev alle umiddelbart hørt.

På Østskolen var situationen en smule anden. Der sad bl.a. nogle meget velforberedte og velformulerede unge mennesker, der udtrykte hver deres holdning til forslaget omkring samling af udskolingen. Til stor ros fra uddannelsesudvalget blev især én elev fremhævet for sit EGET valg i at flytte skole, for at gå på den Internationalelinje på afd. Karise. Eleven havde kun positive ting at sige omkring valget, da man havde fået nye sociale relationer på tværs af kommunen, det faglige miljø var godt, og de 30 min i bus var ingen sag. Det blev hørt og brugt flere gange i den videre debat.

Til det må tilføjes, at der er MEGET stor forskel på SELV AT TAGE BESLUTNINGEN kontra, at blive tvunget til at flytte skole. Indstillingen til og måden hvorpå man reagerer på en tvungen flytning, vil med stor sandsynlighed blive mødt med modvillighed, frustration og i sidste ende mistrivsel.

Det pointerede en anden elev på bedste vis, ved at oplyse om en spørgeskemaundersøgelse, udarbejdet af forældre bag underskriftindsamlingen ”Nej til lukning af overbygningerne på Bavne, Karise, Hylleholt og Møllevang” og ”Det Kommunale Fælleselevråd”. Man har på demokratisk vis spurgt alle elever på 6.-8. klassetrin, om de vil flytte skole mm.? 190 elever har svaret og 90 % heraf svarer direkte nej til flytning. Uddannelsesudvalget blev direkte spurgt, om udfaldet af undersøgelsen ikke berørte dem? Det valgte man fuldstændig at overhøre og ikke reagere på. Er det at lytte?

Ydermere havde flere forældre et meget godt spørgsmål: Hvad skal der ske med de skoler, der kommer til at afgive deres udskoling?

Eksempel: Lad os sige at en skole 0-6 klasse mangler en tysk lærer. Hvor mange tysklærere vil vælge at søge, velvidende at vedkommende maks. kommer til at undervise 6 lektioner ugentlig? Hvor bliver faglig sparring lærerne imellem af? Mistes tiltrækningskraften af nye og fagligt dygtige lærer ikke? (Det er det man ”sælger” ideen om samling af udskolingen på) Hvis disse kriterier skal opretholde kvalitet, høj faglighed og god trivsel i undervisningen, som i øvrigt alt sammen er med til, at forberede eleverne til næste trin; udskoling og dermed afgangseksamen, står 0.-6. klasse-skolen så ikke svagere?

Det blev der heller ikke svaret på fra Uddannelsesudvalget side. Er det at lytte?

Måske man kunne få et svar hér?

Kommentarer