Åbent brev til politikerne i Faxe kommunes byråd
Fredag den 23. marts blev den nye skolestruktur for Faxe en realitet for 23 elever og deres familier på Bavneskolen
Skrevet af Bavneskolen’s skolebestyrelse
Bavneskolen skal fra næste år 2012/2013 have én 7. klasse og én 8. klasse. Der flyttes 15 elever fra 7 årgang og 8 elever fra 8 årgang. De skal enten køre til Møllevangskolen eller Sofiendalskolen.
18-20 af disse elever kører i dag ikke i bus til Bavneskolen og skal derved have buskort.
Formanden for Uddannelsesudvalget Henrik Christensen har på alle offentlige møder oplyst at, ved den nye skolestruktur vil antallet af flytninger af elever blive minimeret i forhold til en løsning, hvor der lukkes skoler eller overbygninger.
Antallet af børn, der skulle transporteres, ville også være minimal, da det hovedsagelig ville være de elever, der i dag allerede bliver transporteret som ”bare” skulle køre til en anden skole. Men fakta viser, at det er ekstra 18-20 elever der skal have nyt buskort. Det betyder, at de børn, der kørte med bus før den nye skolestruktur til Bavneskolen, stadigvæk kører i bus til Bavneskolen – sammen med de nye 18-20 elever.
På alle borgermøder har vi undret os over, at mange af medlemmerne i uddannelsesudvalget har holdt fast i antagelsen om, at det var et forholdsvis lille antal nye elever på landevejene, dette holdt op imod, at de i forvejen blev transporteret med bus. Nu har fakta vist, at ovenstående ikke holder stik.
Hvem siger, at dette ikke bliver det samme næste år og de næste 5 år!
Efter at den nye skolestruktur har været i høring, blev der i uddannelsesudvalget besluttet at oprette en ekstra børnehaveklasse:
”Såfremt optimeringen på klassedannelse for 0. klassetrin medfører, at et større antal børn skal tage fra et byområde til et andet for at gå i skole, så vil der blive etableret en klasse yderligere, end antallet af børn tilsiger på den relevante skole / i det relevante skoledistrikt”
Ud fra dette blev der oprettet en ekstra børnehaveklasse på Sofiendalskolen, over, 9 var tilskrevet Sofiendal og 5 som ønskede at flytte til Sofiendalskolen (dvs. 14 elever). Vi kan så kun undre os at der ikke kunne gøres det samme i forhold til Bavneskolens 7. klasser med henholdsvis 21 og 20 elever, hvor det er 15 elever som fremover skal til at transporteres til anden skole.
På byrådsmøde den 9. februar var der flere politikker der argumenterede at dette forslag ville give færre elever på landevejene og give ro på skoleområdet. Som allerede skrevet lykkedes det ikke med færre elever på landevejene. Så er spørgsmålet om det har givet ro på skoleområdet, måske for politikkerne.
Det er desværre først nu, hvor alle har oplevet konsekvensen af den nye struktur at uroen begynder. Mange elever og forældre der endnu ikke er ramt er begyndt at tænke fremad på deres barn fremtidig skole. Vi tror ikke at vi har set det sidste der sker – dette kan betyde den langsomme død for de små bysamfund, skole, fritidsaktiviteter med mere.
Vi vil meget gerne stille jer politikkere et simpelt spørgsmål:
Holder jeres argumenter?
Kommentarer