Haslev

Alkoholpåvirkede forældre går forgæves

Faxe Kommune: Pædagoger er  ikke bange for at tage fat i forældre, der lugter af alkohol,når de henter deres barn. Det viser en måling blandt 253 pædagoger foretaget af analyseinstituttet YouGov for Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev Momentum.

I målingen svarer ni ud af ti pædagoger, at de tager en snak med forældrene, hvis de lugter af alkohol – i hvert fald hvis det sker flere gange. Samtidig siger 73 procent af 500 adspurgte forældre, at de finder det i orden at blive kontaktet af en pædagog, som mener, at de lugter af alkohol, skriver TV2Øst.

Det har længe været praksis i Terslev Børnehus i Faxe Kommune, der blev landskendt i nyhederne, da de nægtede en spirituspåvirket far at tage sit barn med sig, da han ville hente det. Helt generelt  er pædagoger og skolelærere i stigende grad begyndt at gribe fat i forældrene, og  i dag skriver mange institutioner en alkoholpolitik ind i deres planer, så forældre fra starten ved, at pædagoger vil gribe fat i dem, hvis de kommer berusede i børnehaven.

Faxe Kommune er et af de steder i landet, hvor der arbejdes målrettet på at forebygge alkoholproblemer, og kommunen har udpeget Terslev Børnehus som modelinstitution.

– Hvis vi som pædagoger gennem observationer af forældre og børn har mistanke om alkoholproblemer, bliver forældrene indkaldt til en samtale. Det er vigtigt, at samtalen ikke bliver fordømmende, men fokuserer på, hvad forældrenes forhold til alkohol gør ved barnet, forklarer souschef i Terslev Børnehus Katja Rasmussen.

Institutionen har ikke oplevet forældre, der var deciderede alkoholikere, men derimod mødt familier, hvor en eller begge forældres alkoholforbrug betød en ændret adfærd.

– Samtalerne er blevet modtaget positivt af forældrene. Jo, tidligere vi kan gribe fat i problemet, jo lettere er det også at flytte noget, siger Katja Rasmussen, til TV2Øst

 

 

Kommentarer