Benjamin fra HTT satte Haslev på verdenskortet

benjamin_salo_htt

Haslev: Benjamin Salo Kjær fra HTT blev nummer fem ved de uofficielle verdensmesterskaber for trampolinspringere

16-årige Benjamin Salo Kjær fra Haslev Trampolin & Turngymnaster fik i allerhøjeste grad vist sine talenter for omverdenen med sin indsats ved de uofficielle verdensmesterskaber for trampolinspringere i ungdomsårgangene i Daytona Beach, Florida.

Først kvalificerede Benjamin sig til den individuelle finale med en 8. plads efter de to indledende runder blandt de 56 deltagere fra 40 nationer.

I finalen starter man fra 0 points, og her leverede den 16 årige dansker en koncentreret og overbevisende indsats, som rakte til en samlet femteplads i det skrappe felt – en helt igennem fantastisk indsats af den konkurrencestærke HTT’er.

Til al overflod kvalificerede Benjamin og hans makker, Martin Wagner fra København sig til finalen i synkronspring på førstepladsen med endnu en fornem øvelse. Denne øvelse ville have rakt til en klokkeklar førsteplads i finalen, men desværre løb medgangen ud i sandet, da Martin måtte afbryde sin øvelse i finalen efter tre spring, så det blev kun til en noget skuffende 7. plads til de to danskere. De fik vist højt niveau men medaljer blev det ikke til i denne omgang.

Det skal ikke nedtone det overordnede billede af en fantastisk uge ved World Age Group Competitions for især Benjamin Kjær.

Der var dog også fine resultater for de to øvrige HTT-springere: Sara Lindahl blev nummer 33 individuelt og 12 i synkron med Vanessa Rae Smith fra Københavns TK, mens Tobias Dybdahl kom ind på en 36. plads.

Juniorlandstræner Anette Dalsten var da også godt tilfreds med de danske præstationer, som danner grobund for næste års verdensmesterskaber på hjemmebane i Odense.

Allerede på lørdag kan man opleve de danske springere i aktion i Haslevhallen, hvor årets DM for seniorhold skal afgøres.