Bibliotekerne styrker sproget hos tosprogede børn

Faxe Kommune: Nyt initiativ i Faxe Kommune er med til at styrke sproget hos tosprogede børn i daginstitutionerne.
Onsdag den 10. februar vil medarbejdere fra kommunens biblioteker komme besøge daginstitutionen Heimdal i Faxe, så børn og forældre kan se bibliotekets mange muligheder. Ved at få børn og forældre i tale, kan de vise de mange goder, der er forbundet med at låne bøger på både dansk og modersmål.
At læse fra en tidlig alder styrker børnenes sprog og giver generelt de to-sprogede børn en bedre sprogforståelse. Man ved, at når forældrene læser bøger på modersmål, får børnene også en hurtigere sprogtilegnelse og får dermed en nemmere inklusion og et større netværk blandt etniske danskere.
– Når biblioteket på onsdag tager ud og besøger Heimdal er håbet da også at gøre børnene så interesserede i bøgernes fagre og forunderlige verden, at de sammen med forældrene vil besøge det ”rigtige” bibliotek i Haslev eller Faxe – og det være sig danske som etniske forældre, siger faglig leder i center for Børn og Undervisning, Anette Nygaard Bang.
Ligeledes håber chef for Center for Kultur, Frivillighed og Borgerservice Benny Agergaard også at få flere ”kunder” på biblioteket.
– Det er en rigtig god mulighed for børn og forældre for at opleve de mange tilbud, som biblioteket rummer, siger han.
Medarbejdere fra Faxe Kommunes Biblioteker besøger daginstitutionen Heimdal, Ny Strandvej 3A, 4640 Faxe, onsdag den 10. februar mellem klokken 15 og 16
Om ’Styrk Sproget’
’Styrk sproget’ var et landsdækkende projekt, som Faxe Kommune deltog i indtil projektets afslutning i 2015. I Faxe Kommune har man i Center for Børn og Undervisning valgt at fortsætte arbejdet, da resultaterne fra projektet har været så gode.
I det oprindelige projekt, som ligger under Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling, har det været blandt målene at give kommunerne støtte, rådgivning og inspiration til at udvikle gangbare løsninger i dagtilbud og skoler til tosprogede børn for at løfte fagligheden.
Erfaring og resultater er indsamlet på baggrund af de mere end 200 institutioner fra 42 kommuner, som deltog i det oprindelige projekt.
Kommentarer