Børn bagte pizza foran Kvickly i Haslev
![](https://faxenetavis.dk/wp-content/uploads/sites/2/2016/09/GoCook-on-Tour_Haslev-620x380.jpg)
Haslev: GoCook gjorde fredag stop foran Kvickly i Haslev og skabte sammen med elever fra Midtskolen spændende fortolkninger af den klassiske pizza.
Fredag den 9. september ramte GoCook on Tour Kvickly i Haslev. 25 elever fra 6. og 7. klasse på Midtskolen sprang om bord i det mobile tv-køkken og beviste, at børn sagtens kan være med i køkkenet, når der skal laves sund mad i hverdagen.
Pizza med pesto? Eller hvad med én med smøreost og fennikel?
– Den klassiske pizza kan sagtens være både sund og varieret. Vi har hverken pølser eller pepperoni med på GoCook on Tour, men et stort udvalg af grøntsager, som børnene skaber 100 procent deres egen pizza med, fortæller Bente Svane Nielsen, projektchef for GoCook og fortsætter:
– Børnene savner slet ikke kødet, når de først får lov til at eksperimentere med de mange grøntsager og smage i pizzaen.
Danmarks største pizza-turné
Dette efterår besøger GoCook on Tour 76 Kvickly butikker fra Bornholm til Skagen, og der bliver altså tale om Danmarks største pizza-turné i børnehøjde. Formålet er, at børn skal lære, at sund mad bestemt kan smage godt – og at den ikke behøver at være svær at lave.
– I Kvickly vil vi gerne være med til at uddanne den første generation af børn og unge, som er bedre til at lave mad end deres forældre, siger Hanne Vognbjerg fra Kvickly i Haslev, som har været med til at arrangere besøget.
Og det er der altså brug for. Coops undersøgelser viser nemlig, at kun 4 procent af danske børn er med i køkkenet på en almindelig hverdagsaften.
GoCook er børnenes univers
I GoCooks madbus lærer børnene, at de sagtens kan være med i køkkenet og tage medejerskab for noget så vigtigt som, hvad familien spiser. De kender det rullende tv-køkken fra tv-udsendelserne ”Gorm & 100% din ret”, der er sendt på DR Ultra og TV2, fra den faste madside i børneavisen Kids’ News og fra undervisningsmaterialet GoCook Smagekassen, som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.
Kommentarer