Haslev

Bondens Marked: Gode råvarer gør en forskel

Haslev: Kærsgård Gårdbutik er primus motor i lækkert Bondens Marked på Gisselfeld.  – Vi bliver ikke rige af det her – til gengæld følger der livskvalitet med varerne, siger Jette Højholdt Mikkelsen

Tekst og foto: Marianne Langvardt

Det drejer sig først og fremmest om friske råvarer. Derfor skal de også handles lokalt – frem for varer, der bliver hentet i Polen.

Men der er andre krav til de råvarer, der bliver solgt på Bondens Marked denne weekend.

– Vi sælger jersie tyrekalve. Kødet er meget fint og fedtmarmoreret på den helt rigtige måde. Det giver velsmag, for smagen sidder i fedtet, og når kødet er så fint som i jersiekvæget, er det en fornøjelse, siger Jette Højholdt Mikkelsen fra Kærsgård Gårdbutik ved Teestrup. Det er 10. gang gårdbutikken står for Bondens Marked i Gisselfeld.

Jersie kvæg er malkekvæg, og normalt bliver tyrekalvene slået ihjel efter fødslen. Men Kærsgård opkøber tyrekalvene og fodrer dem op.

– Der er god efterspørgsel efter jersiekødet, der hos Kærsgård for lov til at voksen naturligt langsomt, så det er en forretning, der er kommet for at blive, siger hun. Kærsgård Gårdbutik sætter dyrevelfærd i højsædet. Det kommer de gamle danske racer inden for landgæs, ænder og grise til gode.

Foruden to gange Bondens Marked på Gisselfeld, et sommermarked og et efterårsmarked, er Kærsgård Gårdbutik også repræsenteret med salg i Kødbyen i København, med fokus på danskproducerede varer.

– Vi er en samling ildsjæle, der tror på dette her. Måske tjener vi ikke så mange penge, og vi bliver aldrig rige, men til gengæld har livskvaliteten det godt, og vi føler, vi er med til at gøre en forskel, siger Jette Højholdt Mikkelsen.

Kommentarer