Haslev

Bondens Marked: Synergi mellem to boder

Haslev: MadSynergi fra Roholte med færdigretter og grøntsager fra Kildemarksgården ved Teestrup er de ideelle naboer på Bondens Marked

Tekst og foto: Marianne Langvardt

MadSynergi fra Roholte og Kildemarksgården fra Teestrup er naboer på Bondens Marked i år. De supplerer hinanden på fornem vis. MadSynergi benytter sig af Kildemarksgårdens grønne råvarer, når det gælder den lækre ”Faxe Egnsret” færdigret ”Faxe Bryggergryde”, med braiseret kalv i ølsovs, kål og gulerødder og andre råvarer fra naboens bugnende grønsagsbod.

– ”Faxe Bryggergryde”, der er blevet kokkereret af Christian Reich fra Haslev, er et produkt, der vandt i en konkurrence, vi lavede over ideen om egnsretter. Nu bliver den produceret og kan købes her i teltet til 110 kroner for en portion, siger Jeppe Graa, MadSynergi.

Ideen med Faxe Egnsret har tre niveauer: Man kan købe den færdigproducerede ret og tage med hjem og varme den. Man kan købe opskriften, eller man kan nyde den på Klostercaféen, siger Jeppe Graa.

Jesper Hansen fra Kildemarksgården garanterer, at hans grøntsager fra 10 hektarer på hans gård med ellers traditionelt landbrug er sprøjtet mindst muligt med gift.

– Vi kan en sjælden gang være udsat for snegle eller biller. Vi forsøger altid i første omgang med sæbevand eller hvidløg, og som regel hjælper det.

Næste sommer til Bondens Marked, har Jesper Hansen formentlig lækre kyllinger fra en ny produktion på Kildemarksgården, hvor han er i fuld gang med at bygge en lade til 1000 fritgående høns.

Kommentarer