Butik lukkede efter slagters pludselige død
Kongsted: Kongsted Slagteren lukkede onsdag på grund af slagtermester Ole Larsens pludselige død
Slagter Ole Larsen, der arbejdede hos Kongsted Slagteren, afgik onsdag den 4. marts ved døden på grund af dårligt hjerte.
– Vi stopper øjeblikkeligt, men forhåbentlig kun midlertidigt. Der er jo tilfredse kunder nok, så vi lukker, ja, men med et smil på læben og en storsmilende Smiley på væggen, siger ejeren Henrik Olsen til Sjællandske.
Ifølge entreprenør Henrik Olsen, der ejer »Kongsted Slagteren« og en slagterbutik i Algade i Korsør, var Ole Larsen en ærekær person, og han havde været helt ude af fodslag siden fødevarekontrollens besøg i januar.
Læs også: Kongsted Slagteren er lukket
– Fødevarekontrollen er en bureaukratisk instans, som bare træder folk over tæerne, mener Henrik Olsen.
Slagterbutikkens misforhold til fødevarekontrollen startede formentlig ved et kontrolbesøg den 10. oktober, hvor der blandt andet blev fundet en kasse med oksetunger, der var grønne og lugtede surt.
Læs også: Kongsted Slagteren har haft hygiejneproblemer
– Men de var aldrig beregnet til salg. De tilhørte en kunde, der havde fået slagtet fire stykker kvæg og bedt om at få tungerne lagt til side til sig selv. Men trods adskillige opringninger fra slagteren, vendte kunden ikke tilbage, udtaler Henrik Olsen.
– I dag er det jo nemt at se, at så skulle vi jo bare have kasseret dem noget før, siger Henrik Olsen til Sjællandske.
Kongsted Slagteren fik en glad smiley ved et kontrolbesøg den 23. januar, efter at fødevarestyrelsens kontrollant havde konstateret, at der var rettet op på de forhold, som havde givet anledning til bekymring.
Slagter vil overtage butikken i Korsør
– Vores hovedbutik her i Kongsted har vi valgt at lukke, og så er jeg ikke interesseret i at have en satellitforretning, siger Henrik Olsen, der ønsker at afhænde butikken i Korsør.
Læs også: Kongsted Slagteren åbner i Korsør
– Vi har nogle fødevarekontrollanter, som jeg skal stå skoleret for hele tiden, og det gider jeg simpelthen ikke mere. Det er psykisk terror. Men butikken lukker altså ikke af den grund, forklarer Henrik Olsen.
Mathias Holt, der er slagtermester hos Korsør Slagteren, vil gerne overtage butikken og føre den videre.
Økonomien skal på plads først
Men før Mathias Holt kan overtage slagterbutikken i Korsør skal økonomen på plads.
– Jeg vil meget gerne blive hernede. Vi har masser af kunder, i hvert fald mellem 80 og 100 om dagen. Det kræver dog, at jeg kan låne penge til det. Jeg har ikke selv nogen at skyde i forretningen, siger den 38-årige Korsør-slagter.
Kommentarer