Catering-virksomhed flytter ind på Roholte Efterskole
Roholte: Tre unge iværksættere har købt den tidligere Roholte Efterskole, og arbejder lige nu på at flytte deres virksomhed fra København til Roholte.
I bygningen hvor Roholte Efterskole tidligere havde til huse, sker der lige nu en masse. Catering-virksomheden MadSynergi er i gang med at indrette bygningen, og flytte store dele af virksomheden fra København til Roholte.
MadSynergi består af Henrik Junker, 25 år (billedet), Astrid Mølgaard, 27 år (billedet), og derudover Jeppe Graa, 29 år, der i dag var i København og passe virksomhedens aktiviteter der.
Planen for den ca. 1.500 kvm store bygning er at skabe en gatronomisk helhedsoplevelse, hvor lokale råvarer og lokale producenter af fødevarer inviteres til at indgå i produktionen af mad til både festarrangementer, og hverdagsmad i familieportioner.
Jeppe Graa og Henrik Junker, der begge er kokke og begge har arbejdet i Michelinrestauranter, som Geranium, Herman, Kong Hans og MR, startede for 3 år siden MadSynergi, som blandt laver mad til store virksomheders firmafester, fx Mærsk og Bestseller. Deres køkken i København begrænser dem lige nu i at udvide deres koncept yderligere, og de har derfor i længere tid ledt efter større lokaler i København. Men nu flytter de til Roholte.
– Vi var på en 4-dages ferie i Præstø, og på en tur rundt i området kørte Jeppe og jeg forbi den gamle Roholte Efterskole, fortæller Astrid Mølgaard til Faxe.nu.
– Vi talte om det igen om aftenen, og kørte så forbi igen dagen efter, og kunne med det samme se det store muligheder, der ligger for os i det her fantastiske område, fortæller Astrid.
– Vores koncept handler i høj grad om at forberede maden på en ordentlig måde, fortæller Henrik, der er uddannet kok, og tidligere har arbejdet på gourmét-restauranter.
– Derfor er det vigtigste for os at være et sted med gode fysiske rammer, og i nærheden af de gode råvarer, som vi bruger når vi laver maden. Der er ikke nogen forskel på om vi transporterer en 3 retters menu til Bestsellers 1.400 medarbejdere i Vejle, fra København eller fra Roholte, forklarer Henrik.
MadSynergi er så småt begyndt at etablere kontakter til lokale leverandører som fx den økologiske gård på Feddet.
Udover catering har MadSynergi også en butik, hvor de sælger madretter, der er forberedt helt fra bunden efter stolte kokketraditioner, ikke færdigretter, men retter som kan tilberedes på ca. 15 min i en travl hverdag. Den samme type butik åbner de nu også i det gamle fysiklokale i den lille bygning bag den tidligere Roholte Efterskole.
MadSynergi indretter i første omgang produktionskøkken i stueetagen og starter produktionen den 14. november, de venter lige nu kun på at Fødevarestyrelsen godkender køkkenet.
MadSynergi beskæftiger i dag 13 fuldtidsmedarbejdere, hvoraf en 4-6 er kokke, som fremover skal arbejde i Roholte. Bogholderen flytter også til Roholte, og fremover vil MadSynergi få brug for en ekspedient til butikken, en praktisk medhjælper i køkkenet, og en mere på kontoret.
I de perioder hvor MadSynergi laver store catering-ordrer vil der være behov for medarbejdere i korte perioder.
– Jeg laver ofte produktionsplaner med et sted mellem 25-50 medabejdere på vores catering-ordrer, forklarer Astrid.
Ejendommen blev forladt da Roholte Efterskole gik konkurs, og de tre ildsjæle arbejder hårdt på at rydde op og gøre istand.
– Det er nogle fantastiske mennesker der bor her i området, siger Astrid og peger ud i haven, hvor en landmand fra Roholte er igang med at slå deres græs med sin traktor.
De tre virksomhedsejere flytter også privat fra København til Roholte, og har indrettet lejligheder øverst i bygningen, som de har store planer for med både, kokkeskole, selskabslokaler, restaurant, kursuslokaler og overnatningsmuligheder.
– Vi har store planer, og det er godt vi er unge. Vi vil omdanne den gamle Roholte Efterskole til et sted, hvor rigtig mange kan komme og opleve det her fantastiske sted, siger Astrid inden hun og Henrik vender tilbage til det omfattende oprydningsprojekt, som ligger foran dem.
Link: www.madsynergi.dk
Kommentarer