Den gode cirkel søger sprogvenner i Faxe og Faxe Ladeplads
Faxe Ladeplads: ’Den gode cirkel’ søger også brugbare møbler, køkkengrej og meget andet.
Torsdag den 10. september havde Britt Schirmacher Simonsen taget initiativet til et møde i HUSET i Faxe Ladeplads med overskriften ”Den gode cirkel”. På mødet blev det danske sprog sat på fuld speed.
Hun havde en idé om at hjælpe flygtninge med det danske sprog. Måske kan det gøres samtidig med at man arbejder i haven, eller lavet noget andet nyttigt sammen, alt imens sproget sprudler. Ja, hvorfor ikke blive sprogven, og være med til at starte ”den gode cirkel”. Et gratis tiltag, der kun indebærer at alle deltagere har en god vilje, et venligt sind, og lidt tid til overs.
– Der er en del flygtninge i Faxe kommune som allerede har boet her i et års tid. Vi ved at de rigtig gerne vil lære dansk af danskere, så hvorfor så ikke finde en god måde at hjælpe dem på?, fortæller Britt Schirmacher Simonsen.
Britt Schirmacher Simonsen har nu fået et overblik over hvem der vil hjælpe. Lige nu er der 27 sprogvenner der meget gerne vil tale dansk med en dansker, og 10 danske kontaktpersoner, det er jo en lidt skæv fordeling.
– Det viser sig at de unge flygtninge er meget interesserede, så lige nu står vi og mangler 17 kontaktpersoner til vore sprogvenner.
Alle der har lyst og tid til at mødes med en sprogven en gang om ugen, kan kontakte Britt på telefon 61 30 33 11 eller via e-mail britt.sch@gmail.com.
Afhentning af brugbare møbler, køkkengrej mv.
På mødet kunne man også høre om et forløb, hvor syriske flygtninge har hjulpet Almer Simonsen, med et Røde Kors hjælpeprogram for socialt udsatte personer i København.
Almer har nu udvidet sit møbelprojekt, og samarbejder nu med SFU i Faxe kommune, så et tilsvarende projekt er allerede godt i gang her i kommunen.
Møbelprojektet samler gode brugte effekter sammen som oplagres, indtil en socialt udsat borger får bolig. En socialt udsat er typisk en flygtning eller en borger på bistand, en person der ikke selv har råd til at etablere sig når den kommunale hjælp ikke rækker.
Projektet er gratis for modtagerne, men man skal selvfølgelig selv hjælpe til med slæbet, og gerne sammen med et par stærke venner. Når man har modtaget møbelhjælpen er det god skik, at tilbyde sin hjælp ved etableringen af den næste lejlighed.
-I skrivende stund har syriske flygtninge hjulpet med møblering af otte lejligheder i København, og tre i Faxe kommune siger Almer Simonsen, og tilføjer at syriske flygtninge dermed har hjulpet socialt udsatte danskere.
Hvis man har gode brugbare effekter til projektet er man meget velkommen til at kontakte Almer på almersimonsen@gmail.com eller telefon 51 90 33 11. Hvis man har lyst til at give en hånd med, er man også meget velkommen. Der er stort behov for den type hjælp.
Kommentarer