Den lokale dyrlæge hjælper overvægtige dyr

Faxe: Indtil videre har Tina True og kollegerne på Faxe Dyrehospital hjulpet godt 20 hunde og katte i Faxe-området til et lettere liv.
Sunde kæledyr er glade kæledyr. Men mange danske hunde og katte er tynget af overvægt, og det giver mindre energi til at lege og risiko for følgesygdomme. Hvis din hund eller kat har for meget på sidebenene, er der hjælp at hente hos Faxe Dyrehospital, der er specialister i ernæring og slankevejledning til de overvægtige hunde og katte.
– Mange danskere er ekstra opmærksomme på motion og sundhed her i månederne efter julebordenes glæder. Men faktisk burde vi være lige så opmærksomme på vores kæledyrs sundhed og vægt, fortæller Tina True fra Faxe Dyrehospital og hun fortsætter:
– For op mod 30 procent af alle danske hunde og katte er faktisk overvægtige, og det bør man som kæledyrs-ejer gøre noget ved.
– Ligesom vi mennesker kan vores kæledyr blive for tykke, hvis de rører sig for lidt og spiser forkert, og en overvægtig hund eller kat har nedsat livskvalitet og risikerer at få en række følgesygdomme, der kan forkorte deres levetid, siger Tina True og forklarer:
– Sukkersyge og problemer med hjerte, luftveje, og led er problemer både mennesker og dyr risikerer, hvis de vejer for meget, siger Faxe Dyrehospital.
Et lettere liv er et gladere liv
Det er ejeren, der er ansvarlig for kæledyrets sundhed, og heldigvis kan man forbedre sundheden og dermed livskvaliteten uden at sulte dyret. Faxe Dyrehospital, der ligger i Industriparken, er en Royal Slankeklinik, og Tina True, der er receptionist, er uddannet til at rådgive kæledyrsejere om det rigtige forløb for netop deres overvægtige hund eller kat.
– Det handler om at erstatte det sædvanlige foder med et foder med lavt kalorieindhold, og finde den rigtige mængde af foder til det enkelte kæledyr. Valget afhænger af dyrets alder, køn og aktivitetsniveau, og om dyret er steriliseret eller kastreret, fortæller Tina True, der også advarer mod at give hundene og kattene for mange kaloriefyldte godbidder.
Vandmotion på fire ben
På Faxe Dyrehospital foregår slankeprogrammerne i tæt samarbejde med hundemassør Malene Hansen, der har en efteruddannelse inden for fysioterapi og blandt andet giver dyrene motion i vand.
– Mange tunge dyr har lige som vi mennesker problemer med leddene, så derfor skåner det dem at bruge en waterwalker, der er en slags løbebånd til dyr i et vandbassin, forklarer Tina True.
Faxe Dyrehospital startede op som slankeklinik sidste år, og indtil videre har cirka 20 dyr været igennem programmet.
– Ejerne fortæller, at det er hårdt arbejde, men når det lykkes, er det som om, de får deres hundehvalp tilbage igen. Den er mere aktiv og vil lege mere, end tidligere, hvor den hvilede meget og virkede sløv, fortæller Tina True.
Tegn på overvægt
Men det er hårdt arbejde, at få sit kæledyr ned i vægt – det ved Tina True, der selv har en labrador med tendens til overvægt. Hun fortæller, at det kan være svært for ejere at se og erkende, at deres bedste ven er blevet overvægtig, men tommelfingerreglen er, at hvis man ikke kan mærke hundens eller kattens ribben, når man føler den ned langs kroppen, bør man spørge sin dyrlæge til råds.
– Vi mennesker er gode til at arbejde med vores egen vægt og sundhed, og det er vigtigt, at vi også søger hjælp, hvis vores kæledyr kommer til at veje for meget. Og med vores slankekoncept er det ikke svær opgave at give vores dyr et lettere og sundere liv. Vi skal tage vare på vores hunde og katte, så vi får et aktivt og humørfyldt samvær med dem i mange år, afslutter Tina True.
Kommentarer