Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Anne Haubek og Thomas Ubbesen fortæller om Østeuropæerne – tre årtier efter kommunismens fald

Afholdes 4. november kl. 19:30 - 21:30

2019 var 30-året for Berlin-murens fald, kommunismens endeligt, afslutningen på en epoke i Europas historie med had, pigtråd og kold krig.

Anne Haubek og Thomas Ubbesen, tidligere mangeårige DR-udenrigsjournalister har de seneste år flere gange rejst med tog og bus til de yderste hjørner af den gamle Østblok og mødt mange af vores østeuropæiske naboer. De har talt med menige mennesker, hvis skæbner er formet af kommunisme og undertrykkelse, som blev kastebolde for historien og som nu har levet 30 år under en for dem næsten ubegribelig ny verdensorden. Hvad tænker de i dag om de 30 år, der er gået? Og hvordan tolker de deres eget lands historie?

Haubek og Ubbesen er også flere gange rejst ind i Hviderusland under protestdemonstrationerne, der begyndte i efteråret 2020. De har været øjenvidner til demonstrationerne i Europas sidste diktatur, og de kan fortælle om møder med mennesker, der har sat meget på spil i kampen for frihed.

Mød Anne Haubek og Thomas Ubbesen og hør om rejser i øjenhøjde gennem det tidligere kommunistiske Øst- og Centraleuropa og om at forsøge at fatte østeuropæernes skæbne. 

Fakta

  • Hvornår: Torsdag den 4. november kl. 19.30-21.30
  • Hvor: Rådhusvej 2, 4640 Faxe 
  • Pris: 95 kr. inkl. et glas vin/øl eller vand.
  • Billetterne købes direkte på hjemmesiden for Kulturmuseum Øst www.oesm.dk 

Tid

Dato:
4. november
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Sted

Østsjællands Museum, Rådhusvej
Rådhusvej 2
Faxe, 4640 Danmark
+ Google Maps

Alle arrangementer