Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forfatteraften med Lotte Kaa Andersen

Afholdes 27. januar kl. 19:00

Mød forfatter Lotte Kaa Andersen, der fortæller om sin seneste roman, “Den inderste Kerne”, der handler om videnskabskvinden Inge Lehmann.

Hun er anerkendt som en af verdens største videnskabskvinder, men kun de færreste danskere kender til Inge Lehmann, den danske matematiker og jordskælvsforsker, der i 1936 opdagede Jordens indre kerne.

Som verdens første seismolog mødte hun megen modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der i høj grad var domineret af hendes chef, Niels Erik Nørlund og fysikeren Niels Bohr.

Inge Lehmanns liv er et studie i modige valg og nervøse sammenbrud, stor følsomhed og stor begavelse, rejser, fejder, uforløst kærlighed og en stædighed på størrelse med den klode, hun forskede i.

I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen om Inge Lehmanns liv og virke og om sit arbejde med at finde ind i en historisk persons sind og tanker. For hvordan danner man sig et billede af et andet menneskes relationer og kompleksitet via arkiver, breve og dagbøger?

Lotte Kaa Andersen fortæller om sin research, hvor hun bl.a. har talt med Inge Lehmanns familie og fået adgang til private breve, personlige papirer og en dagbog, som ingen kendte til, før den blev hentet ned fra et loft i Klampenborg for to år siden.

I Den inderste kerne har forfatteren fået en stor, spektakulær historie forærende, og hun ser det som en gave, der forpligter, for hvordan dramatiserer man en så usædvanlig kvindes liv?

Adgang: 50 kr./biblioteksklubmedlem: 40 kr./ læseklubmedlem: 30 kr.

Tid

Dato:
27. januar
Tidspunkt:
19:00

Sted

Haslev Bibliotek
Jernbanegade 62
Haslev, 4690 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer