Erhverv

Erhvervshus Sjælland om første bæredygtighedsrapport: “Nu tager vi vores egen medicin og forpligter os én gang for alle”

Line Fossing Riel, Direktør, Erhvervshus Sjælland. Pressefoto

Målrettede indsatser og større integrering af bæredygtighed i kerneforretningen. Det er grundstenene for Erhvervshus Sjællands første bæredygtighedsrapport, der netop er offentliggjort.

Hvert år vejleder Erhvervshus Sjælland omkring 2.000 små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland. Her er bæredygtighed et emne, som ofte er på dagsordenen. Og nu er det også sat som fast punkt på den strategiske dagsorden i Erhvervshus Sjælland med virksomhedens første bæredygtighedsrapport. 

– Vi vil jo gerne være en god rollemodel og den bærende kraft for bæredygtig udvikling i det sjællandske erhvervsliv; fra mere klimavenlige tiltag til større fokus på at sikre attraktive arbejdspladser. Derfor synes vi også, det var på tide, at vi, så at sige, tager vores egen medicin med at få udarbejdet en bæredygtighedsrapport, ligesom vi vejleder virksomhederne i. Vi vil gerne vise, at vi tager vores rolle og ansvar i samfundet seriøst ved at forpligte os til at arbejde endnu mere fokuseret med bl.a. vores klimaaftryk og sociale ansvar, siger Line Fossing Riel, direktør i Erhvervshus Sjælland. 

Bæredygtighedsrapporten lægger ikke kun brostenene for de kommende år, men har også været en øjenåbner for, hvor Erhvervshus Sjælland allerede bidrager positivt i dag, fortæller Line Fossing Riel: 

– Det er jo ikke fordi, vi ikke har arbejdet med bæredygtighed før nu. Vi har de seneste år implementeret forskellige tiltag såsom affaldssortering i stedet for papirkurve og tilsluttet os UN Global Compact. Men nu kan vi bedre holde hank i vores arbejde med bæredygtighed og dermed sikre vores løbende udvikling, siger hun. 

Og netop udviklingen er i fuld fremdrift. Ikke kun i Erhvervshus Sjælland, fortæller bestyrelsesformand Mette Jorsø. 

– Vi lever i en verden, hvor bæredygtighed og ESG fylder mere og mere i samfundet. Der kommer flere komplekse krav og standarder, som virksomhederne skal forholde sig til og relativt hurtigt handle på, hvis de vil opretholde deres konkurrencedygtighed og overleve på den lange bane. Dét er den virkelighed, virksomhederne står over for, og som Erhvervshus Sjælland skal hjælpe dem med at navigere i, siger Mette Jorsø. 

Kompleksiteten har også været at mærke i Erhvervshus Sjælland, lyder det fra Line Fossing Riel.

– Det har været en spændende og ikke mindst lærerig proces; særligt fordi det er første gang, vi gør det her. Så at få lagt den langsigtede retning for, hvordan vi vil gøre det her både i år, men også de næste mange år frem, dét har nok været det sværeste. Men jeg er meget tilfreds med resultatet og glæder mig til at se, hvordan vi kan rykke på udviklingen, slutter hun.

Kommentarer