Haslev

Erhvervsvenlighed på den kommunale dagsorden

faxe_kommune

Faxe Kommune har kontaktet Dansk Byggeri for at indgå i en dialog om ar forbedre erhvervsvenligheden i kommunen.

Nogle blev sure, andre blev glade, da Dansk Byggeri i den årlige analyse af kommunerne erhvervsvenlighed gav karakterer for alt fra skatter og afgifter til åbningstiden på genbrugspladserne og ventetiden på en byggetilladelse. Resten af året vil Dansk Byggeri holde dialogmøder med borgmestre og embedsmænd

Nu er både Danmarks mest og mindst erhvervsvenlige kommune 2015 blevet kåret, og så starter dialogen med kommunerne om, hvorfor fx Rødovre blev nummer sjok, Holstebro nummer 1 og Horsens har taget en rutsjetur fra toppen til bunden. Kommuner fra Esbjerg og Varde i vest til Faxe og København i øst har allerede kontaktet Dansk Byggeri.

Læs også: Faxe Kommune er blevet mindre erhvervsvenlig

– Der har været mange opkald siden analysen blev sendt på gaden, så vi har haft travlt med at forklare og finde tal frem til alle de embedsmænd og politikere, som har ringet for at få uddybet analysen. Og her har analysen fået både positive og negative ord med på vejen. Ligesom der er kommuner, som er glade for analysen, så er der også nogle, som er sure på den og kritiserer den. Men vi tager det hele med, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Der er allerede et møde i kalenderen med Københavns Kommune, og der vil løbende komme flere aftaler.

– Vi stiller gerne op til en snak om analysen, kommunernes placering og deres erhvervsvenlighed generelt, så jeg forventer, at vi igen i år skal have dialogmøder med rigtig mange kommuner i løbet af efteråret, siger Torben Liborius og uddyber:

– Her plejer kommunerne at indgå i en god dialog og spørge til gode råd om erhvervsvenlighed, og vi plejer også altid at få nogle gode input med hjem, som vi kan bruge til at forbedre analysen. Så det er en dialog, der gavner begge parter, og derfor er alle kommunerne meget velkomne til at kontakte os.

Kommentarer