I Faxe er det forvaltningen og ikke Mor Karen, der er en sten
Selv om Holbergs historie om Erasmus Montanus og Mor Karen kan virke som en humoristisk bemærkning i de gamle bøger, så rammer den spot on i dagens Danmark.
Indsendt af Villum Christensen, MF Liberal Alliance. Formand for Miljøudvalget i Slagelse.
Holbergs historie om Erasmus Montanus og Mor Karen rammer spot on i den alvorlige sag om Faxe kommunes påståede lovkrav om at kræve miljøinvesteringer på 100.000 kroner uden et fagligt grundlag. Kommunens embedsmand og teamkoordinator, Poul Jensen leverede selv beviset på spildevandsmødet i Haslev forleden.
Som det var tilfældet med Erasmus Montanus, så argumenterer man ved at henvise til sig selv. Systemet henviser til systemet, når teamkoordinatoren henviser til, at FORDI der gives tvangsbøder i en retssag fra Middelfart, så kan man ikke vælge at kræve faglige beviser for forurening, før man giver påbud. De to ting har jo intet med hinanden at gøre.
I Middelfartsagen havde kommunen jo netop lavet en spildevandsplan, som forudsatte, at man ikke behøvede at måle. Det blev så retsgrundlaget, hvorpå man udstedte påbud.
I Faxe diskuteres jo i dag, om kommunen i den kommende spildevandsplan, altså retsgrundlaget – i stedet for at give administrative påbud til alle, uanset omkostninger og forureningens omfang, – at man da vælger at kræve, at der skal kunne registreres en miljømæssig effekt, FØR man svinger kniven overfor borgerne – (som vi gør i Slagelse).
Poul Jensen laver jo en besynderlig cirkelslutning, at fordi noget er ulovligt i Middelfart, så vil det også være det i Faxe. Nej, det vil det ikke. Borgernes retsgrundlag er spildevandsplanen, og det er den, der er til debat og som kan indeholde kravet om måling. Hvis denne argumentation fastholdes, så er det ikke mere forkert, end at påstå, at forvaltningen og borgmesteren er en sten.
Og så skal jeg nok lade være at gentage, at EU retten, som vandplanerne og dermed spildevandsplanen hører under, rent faktisk kræver, at kommunerne inddrager miljømæssige og økonomiske konsekvenser, før de giver påbud.
I Slagelse er ikke givet en eneste påbud i 2 år, da det endnu ikke er lykkedes at finde tilstrækkelig dokumentation.
Kommentarer