Faxe Ladeplads

Fernisering på ny udstilling i Huset

Husetjuli2

Faxe Ladeplads: Der indbydes til fernisering på sommerens kunstudstilling i ”Huset” på søndag

Søndag den 22. juni klokken 14 til 16 er der fernisering på sommerens udstilling i “Huset” i Faxe Ladeplads.

Denne gang er det en meget “bred” udstilling, bestående af tre billedkunstnere, Anette Lauridsen fra Nielstrup, Lisbeth Drent og Birgitte Drent Sørensen, begge fra Faxe Ladeplads. Yderligere udstiller Lise Vestergård fra Faxe Ladeplads sin smukke og spændende keramik, Jane Breum fra Faxe Ladeplads sit filtede tøj samt Marianne Gaarde Nissen fra Faxe Ladeplads, sine spændende smykker.

“Huset” holder sommeråbent hver dag fra tirsdag den 1. juli til og med fredag den 18. juli, alle dage mellem klokken 11 til 16, hvor kunstnerne på skift vil være til stede. Her kan man udover at se kunst, også få en rundvisning i “Huset” og se, hvilket spændende kulturhus, der er skabt i Faxe Ladeplads.

Alle er velkomne, også til ferniseringen, hvor kunstnerne vil være til stede og byde på en forfriskning.

Der er fernisering søndag den 22. juni fra klokken 14 til 16 i “Huset”, Hovedgaden 40, Faxe Ladeplads.

Om Kunsterne:

 Anette Lauridsen har altid haft kreativiteten i sig. Det var efter at en rygskade, satte en stopper for hendes arbejdsliv som sygeplejerske, at Anette begyndte at arbejde med billedkunsten. Anette elsker at eksperimentere, og har forsøgt sig med akvarel, at lave papir, collager og sidst, men ikke mindst, at male med akryl på lærred. Anette bruger mange forskellige teknikker og materialer, blomster, sand, savsmuld, eddike -ja alt hvad hun møder på sin vej, er der muligheder i. Anette elsker farver, hvilket kraftigt afspejler sig i hendes billeder.

Lisbeth Drent har malet billeder siden 1985. Lisbeth´s baggrund er mange års uddannelse, suppleret med inspirerende kurser indenfor formgivning, farvelære, komposition og tegning. Malerierne begynder ofte med en idé, som hurtigt bliver skitseret og skaber grundlaget for selve maleriet. Det udvikler sig undervejs og derfor ender malerierne ofte med et helt andet resultat. Lisbeth bygger billedet op med struktur i form af papir, aske, sand, strukturpasta og meget andet, som til sidst bliver malet med akryl, suppleret af oliestifter, kul eller tusch. Lisbeth er inspireret af naturen, som hun er omgivet af i Faxe Ladeplads.

Birgitte Drent Sørensen har malet billeder i 8 år. Det er især Birgitte´s rejser til Nordatlanten, særlig Færøerne, Grønland og Island, som inspirerer hende til motiverne. Birgitte´s store interesse er historie, hvilket også afspejler sig i hendes billeder i form af helleristninger og hulemalerier. Birgitte arbejder meget med rustikke baggrunde af sand, papirsservietter, rust, ætsninger og meget mere, hvilket fremhæver billederne på en spændende måde. Yderligere har Birgitte i seks år, undervist frivilligt i billedkunst på “Oasen” i Haslev.

Jane Breum er en yderst kreativ kunstner med sit filtede tøj. Jane arbejder med at sammenfilte blandinger af uld, silkestoffer og andre metervarer (nunofilt). Tøjet er håndlavet og stofferne er hjemmefarvede, så man får et helt unikt stykke tøj, som kun findes i en udgave. Jane syr jakker, trøjer, nederdele, kjoler og hvad der ellers måtte ønskes. Det er efter mål, så det sidder præcis som det skal på den enkelte.

Lise Vestergård (Keramik-Lise) inspireres af samfundet i al sin skønhed og gru, ofte set i et humoristisk perspektiv. Det er både tallerkener, skåle, skulpturer og relieffer, Lise udfører. De seneste ting er brændt i gasovn, der giver mulighed for større dybde i glasuren og mere spændende nuancer -også i skærven, end i en el-ovn. Lise arbejder i stentøj, så tingene er både frostsikre og vandtætte. Keramik har været Lise´s levevej i mange år, både som ansat og som selvstændig.

Marianne Gaarde-Nissen har altid interesseret sig for alle former for håndarbejde. At sy, strikke, hækle, kniple, brodere og alle former for klippe-klistre i papir, har altid gjort hende glad. Hvert år designer Marianne et nyt julekort. Marianne er uddannet håndarbejdslærer og har undervist børn og unge et helt arbejdsliv. Marianne forarbejder strikstoffet med filtning og bruger det bl.a. til puder og tasker. For ca. et år siden, begyndte Marianne at hækle med ganske tynd broderitråd i metal, som udviklede sig til smykker, pyntet med forskellige sten. Det vil især være disse smykker, som vi vil få at se på udstillingen.

Kommentarer