Foredrag om kirkeårets kager i Alslev Kirke på onsdag
Alslev: På onsdag holder cand. Theol og passioneret kagebager Lise Lotz foredrag om kirkeårets kager i Alslev Kirke
Hvad spiser man til Helligtrekongersdag? Hvorfor fejrer man kyndelmisse? Hvad er “Fede tirsdag”? Hvordan kan påskens drama udtrykkes i en kage? Og hvad er jul uden brune kager?
Der er en mening med at man lige dén kage til dén lejlighed. Og ved at kende fortællingerne får anledningerne ny mening og dybde. Ved at kende traditionerne kan man gøre dem til sine egne.
Lise Lotz bevæger sig gennem kirkeåret og fortæller om kagerne der knytter sig til årets højtider. Hun giver også eksempler på kager, som hun selv har udviklet, når traditionerne ikke har slået til.
– Enhver ved, at jul smager af kanel og påske smager af chokolade, men hvad med Kristi Himmelfartsdag, spørger cand. theol. Lise Lotz, der jævnligt skriver på en blog, der hedder Kage! Kage! Kage!
Foredraget bliver illustreret af lækre billeder og der bliver omdelt opskrifter til alle.
Foredraget foregår i Alslev Kirke onsdag d. 18. januar kl. 19.30
Alslev kirke Ligger på Alslevvej 7B, Alslev, 4653 Karise
Supplerende oplysninger:
Lise Lotz er cand. theol. fra Københavns Universitet 1995. Siden 1999 har hun arbejdet som akademisk medarbejder for studenterpræsterne på Københavns Universitet og er derigennem blevet bekræftet i, at ikke mindst unge mennesker har brug for nye tilgange til kristendom og tro. I 2008 startede hun foredragsforretningen Kage! Kage! Kage!, og har med stor fornøjelse rejst rundt i både København og i provinsen med sit kage-“roadshow”.
– Min mor var supergod til kager, og i mit barndomshjem var der måske ikke generelt stor materiel ødselhed, men vi forstod at sætte pris på friskt smør, søde mandler, fed fløde, mørk chokolade, hindbær fra skoven og æbler fra haven, når der skulle laves noget lækkert – og det skulle der tit. Og vi var ikke bange for smagen af en god kalorie, fortæller Lise Lotz.
Kommentarer