De forhadte prikkerunder for 7. klasserne er afskaffet
Børn & Læring udvalgte afskaffede onsdag aften de forhadte prikkerunder for eleverne i kommuneskolernes 7. klasser.
Onsdag den 28. februar traf udvalget Børn & Læring beslutninger om klassedannelser af nye 0.- og 7. klasser. For 7. klasses vedkommende blev de forhadte prikkerunder afskaffet, således alle nuværende 6. klasser fortsætter.
Det vækker naturligvis glæde i Faxe Ladeplads, Karise og Dalby. På Hylleholt Skole kan 38 elever, på Karise 30 elever og på Bavneskolen 34 elever således fortsætte med to klasser hvert sted. Alternativet havde været, at 10 elever skulle flytte fra Hylleholt, 2 fra Karise og 6 fra Bavneskolen. Samlet altså omhandlende 102 elever, hvoraf 18 skulle flytte sig.
– SF er enig i, at prikkerunder er noget skidt og deler gerne glæden med de tre mindre bysamfund. Men vi gør samtidig opmærksom på prisen. Hver af disse tre ekstra klasser koster 750.000 kr. årligt i drift. Over 3 år bliver dette således en ekstra omkostning på samlet 6,75 mill. kr, hvilket da er en anselig pris, uanset om det bliver sat op mod de samlede 102 elever eller konkret 18 berørte. Endog kan nogle af disse elever sagtens tænkes flyttet efter eget ønske, udtaler byrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti Henrik Friis og han fortsætter:
– Den omkostning er der så ikke løsning på. At tisse i bukserne varmer som bekendt så dejligt, men i denne aktuelle sibiriske kulde står udvalget allerede bundfrosset tilbage med denne udfordring. Forhåbentlig står de festklædte udvalgsmedlemmer også forrest, når festen skal betales. Det kommer jo nok til at gøre rigtig ondt andre steder.
Ikke mere end 24 elever i 0.klasse nedstemt
SF havde i samme åndedrag stillet forslag om, at der ikke blev oprettet nye 0. klasser med mere end 24 elever. Men det blev nedstemt af Venstre, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. I år får dette dog kun direkte konsekvenser ét sted, idet der nu bliver oprettet to 0. klasser på Vibeengskolen med aktuelt 52 børn indskrevet. Der var oprindelig planlagt tre.
– Det finder vi i SF er helt tosset. Skolen er bygget til tre spor, ligger i et skoledistrikt med vækst og har endvidere søgning fra elever/forældre fra andre skoledistrikter. At det så samtidig skulle generere en årlig besparelse på 648.000 kroner tror jeg ikke en døjt på. Det vil betyde en årlig besparelse de næste 7 år på mere end 10.000 kr. pr. elev, udtaler Henrik Friis.
– Tilbage til vinterkulden. Jeg sætter stor pris på stuvede retter, men sammenstuvning af små skolebørn står ikke på hverken mit eller SF’s menukort, lyder det afsluttende fra Henrik Friis.
Kommentarer