Fredslyset kommer til Faxe på fredag

Fredslys_i_faxe_kirke

Faxe: For 12. gang bringer Sct. Georgs Gildet atter i år fredslyset fra Betlehem til Faxe

Fredag den 29. november klokken 17.00 vil Sct. Georgs Gildet i Faxe sammen med KFUM-spejderne fra Faxe og Kongsted samt DDS- spejderne fra Faxe atter bringer Fredslyset gennem Faxe sammen med Faxe Garden. Der har hvert år været stor opbakning, og alle interesserede er velkomne til at møde op ved KFUM-spejdernes hygge på Stationsvej , hvorfra vi går i fakkeltog klokken 17.

På Vinkældertorvet vil Faxe Garden modtage os og spille en stund, før vi går videre til Faxe Kirke, Kirken vil udelukkende være oplyst af levende lys, tændt med flammen fra Fredslyset.

Præst Kirsten Kjær Ohms ca. kl. 17.20 vil afholde en kort Fredslysgudstjeneste, der vil være slut senest klokken 17.50.

Læs også: Juletræet i Faxe tændes søndag

Efter gudstjensten kan alle få en flamme med hjem, hvis en flagermuslygte eller lignende medbringes. Det er blevet en tradition for flere, at man tænder adventskransens lys med flammen fra Fredslyset.

Fredslyset er budskabet fra Betlehem: Fred på Jorden.

Det giver tryghed, at vi alle har fred med hinanden både på verdensplan og mennesker i al almindelighed indbyrdes. Det er vigtigt at minde hinanden om det og vise det. Derfor har Fredslyset stor betydning også i dagens Danmark.

Fredslyset blev tændt ved det lys, som altid brænder i Fødselsgrotten i Betlehem, og dets budskab er: Fred på Jorden. Traditionen startede i Østrig i 1986, hvor et 10-årigt barn fløj til Betlehem for at tænde et lys og bringe det til Linz – og herfra til Wien og med alle togruter i Østrig. Spejderne gik ind i arbejdet i 1989, og når Fredslyset med fly kom til Linz, blev det bragt dels rundt i Østrig, og dels sendt med tog ud på Intercity nettet i Europa, såvel mod øst som mod vest.

Siden 2003 har flammen i Danmark brændt i Sankt Laurentii Kirke i Roskilde, hvorfra den tirsdag den 26. november om aftenen føres til Roskilde Domkirke. Her udleveres den ved en kort højtidelighed til de fremmødte, og det er herfra den sendes ud i hele Danmark onsdag den 27. november.

Over hele Europa bruges både tognettet og privatbiler som fordelingslinjer, hvor Fredslyset, i form af en tændt flagermuslygte, transporteres i en sikringsbeholder. Modtagerne kommer så med deres egne lygter og overfører flammen hertil.

De lokale Sct. Georgs Gilder bringer flammen videre til hospitaler, plejehjem, kirker, spejdere og alle, der måtte ønske at modtage flammen. Mange opbevarer flammen til juleaften, så juletræet kan tændes ved flammen fra Betlehem.

Det er i år 18. gang, flammen i Danmark spredes som et lys og symbol for fællesskab, forståelse, fred og venskab. Roskilde.

Kommentarer