Haslev

Gisselfeld Klostercafé serverer and Mortens aften

Gisselfeld/Haslev: På lørdag kan man fejre Mortens aften i smukke rammer med en Gourmetaften i Gisselfeld Klostercafé

Lørdag den 10. november er det Mortens aften, fordi dagen efter er opkaldt efter den hellige Sankt Martin. Morten er en fordanskning af navnet Martin. Den hellige Martin var født omkring år 316, og var søn af en romersk tribun. Han ville ikke være biskop, så han gemte sig ude bagved stedet, hvor de gejstlige holdt møde.

Desværre for ham, blev han afsløret af skræppende fjerkræ – de fandt ham, og han blev biskop. Derfor svor han, at netop den 10. november skulle der slagtes og spises and eller gås, fordi han så sig gal på dem, der afslørede hans gemmested.

Historien er måske sand, men et er sikkert – det er en fast og dejlig tradition, at der spises and den 10. november.

Gisselfeld Klostercafé syntes også denne specielle aften skal fejres, så menuen denne aften er sprængt andelår med tyttebær, brunet løgkompot og stegte kartofler. Til dessert er det også en af årstidens friske råvarer der kommer på bordet, nemlig lækker æblekage med fløde og knas.

Menuen er komponeret af tidligere Michelin-kokke fra MadSynergi på Roholtegaard.

Cafeen har i øvrigt åbent i weekenderne frem til nytår, hvor der blandt andet også kommer en formidabel julebuffet.

Man kan bestille bord online på www.madsynergi.dk eller ringe på 56 32 55 07.

Kommentarer