Debat og politik

Grøndalsgrunden – hvad sker der?

En overskrift i Sjællandske d 20/1 proklamerer at ” Nu skal der ske noget på Grøndalsgrunden” – en nærlæsning af artiklen fortæller desværre at der kun er tale om midlertidige aktiviteter.

Indsendt af Eli Jacobi Nielsen, Prins Buris Vej 19, 4653 Karise. Byrådsmedlem, Dansk Folkeparti, Faxe.

Grøndalskolen lukkede i 2012, og i 2014 blev der givet tilladelse til nedrivningen, der blev udført i 2015. Da der ikke forelå planer for anvendelse af området foreslog Borgerlisten og DF i byrådet i februar 2016 udarbejdelse af lokalplan, med udlægning af området til tæt/lav eller åben/lav beboelse.

Dette blev ikke vedtaget, i stedet blev arbejdet med anvendelse af området oversendt til erhvervs og kulturudvalget, der i september 2016 fik forelagt en indstilling fra forvaltningen om at ”der nedsættes en intern arbejdsgruppe med deltagelse af relevante fagkontorer, for afklaring af Grøndalsgrundens udviklingsmuligheder” og at ”der på baggrund af en inddragende dialog med naboer, klubber og foreninger, kan igangsættes midlertidige aktiviteter på arealet” – DF og Borgerlisten stemte naturligvis nej til denne indstilling, da den ikke understøttede den ønskede acceleration i udviklingen af området.

På sidste møde i EKU var emnet igen på dagsordenen, og igen med fokus på de midlertidige aktiviteter. Et forslag fra DF om at påbegynde overførsel af en del af arealet (Delområde 1) fra ”Offentlige formål” til ”Beboelse” blev nedstemt, men som et lille plaster på såret ønskes der nu forelagt et ”oplæg til Grøndalsgrundens langsigtede anvendelse” på mødet i maj.

Der er store forventninger og visioner om en større befolkningstilvækst i de kommende år, blandt andet som følge af udbygningen af infrastrukturen i Hovedstadsregionen, men skal disse forventninger opfyldes er det nødvendigt at kommunens lokale planlægning er på forkant i forhold til at kunne facilitere de kommende behov, og udnytte de foreliggende muligheder. Denne lokalplanlægning skal naturligvis ske med omhu og lovpligtige høringer, men må ikke forsinkes unødigt og sande til i endeløse dialogmøder og events.

Hos Dansk Folkeparti kan vi sagtens acceptere at delområde 2, boldbanerne, foreløbig reserveres til offentlige formål, men ønsker fortsat at område 1, hvor bygningerne lå, udlægges til beboelse hurtigst muligt.

Kommentarer