Karise

Gymnasielærere underviser i drama på skolen i Karise

Se billedserie

Karise: 9. klasse i Karise skal lære drama med lærere fra gymn asiet i Haslev.

Den kommende 9.p-klasse på Østskolens afdeling i Karise får besøg af to af dramalærerne fra gymnasiet i Haslev til efteråret. De vil afvikle et længere forløb over 7-8 uger med undervisning i drama, i samarbejde med klassens lærere.

– Vi glæder os virkelig meget til at arbejde sammen med eleverne og med deres lærere, siger Torben Ibsgaard, der er dramalærer på MSG Haslev og drivende kraft bag gymnasiets Masterclass i Drama.

Sammen med sin kollega Maria Holst Andersen kommer han til at tage eleverne i 9.p igennem et forløb, hvor de skal opbygge en forestilling helt fra bunden. De kommer både gennem nogle kreative og udfordrende processer, hvor de ud fra nogle rammer og kreative ’benspænd’ skal udvikle grundlaget for den endelige forestilling, og de kommer til at prøve mange praktiske roller også, så som instruktør, scenograf, lysmand, skuespiller osv.

– Vi kommer også til at inddrage en eller flere personer fra det professionelle teatermiljø, fortæller Torben Ibsgaard, som også roser Faxe Kommune for at støtte helhjertet op om projektet.

Også skoleder for Østskolen, Erik Nordentoft, er begejstret for projektet.

– Det her er jo et praktisk eksempel på, hvordan vi i dag har fuld gang i den åbne skole på en måde, som også giver super god mening for vores faglighed, siger, Erik Nordentoft.

Klassen, som frem til sommerferien stadig hed 8.p, går nemlig på performance-linien på Østskolen. Klassen arbejder i forvejen i fagene med særligt fokus på optræden, kreativitet, drama, retorik og andre lignende elementer.

På Midtsjællands Gymnasium i Haslev glæder pædagogisk leder Arn Bjørnsfeldt sig til at se det nye samarbejde folde sig ud. Ikke kun med Østskolen, men også med Nordskovskolen, som MSG Haslev samtidig indleder et tilsvarende samarbejde med.

– Vi har jo i forvejen en stærk drama-profil her på MSG Haslev, som vi gerne vil udvide ud over skolens matrikel. Nu får vi denne mulighed for at arbejde direkte med eleverne i folkeskolens udskoling, og det tror vi, kan højne drama-niveauet, både i kommunen som helhed, men også har hos os, hvis nogle af Karise-eleverne vælger at fortsætte med drama her hos os, siger han.

Arn Bjørnsfeldt lægger vægt på, at dramafaget ikke bare er et teater-fag, men også et fag, der giver en masse kompetencer til at klare andre fag bedre.

– Vi ser jo, at vores drama-undervisning tit giver en hurtigere personlig udvikling hos den enkelte unge. Man lærer sig selv bedre at kende og udvikler nogle personlige kompetencer. Man bliver også bedre til at performe, og det kommer én til gavn, også i eksamens-situationen, siger han.

Elever på MSG kan have drama som et ét-årigt C-niveau-fag og desuden tilvælge et år mere med faget på B-niveau. Det seneste B-hold var sidste år i Prag i Tjekkiet for at lære om den tjekkiske specialitet Sort Teater, som de senere lavede en forestilling med på gymnasiet.

Sidst, men ikke mindst, afholder MSG hvert år en Masterclass I Drama, hvor man i samarbejde med professionelle opbygger forestillinger på højt niveau. Forrige skoleår var det en nycirkus-forestilling, som blev opført på Teater ZeBu i København, og i seneste skoleår var det en ambitiøs ”in-ya-face” forestilling med storslået scenografi på tre scener, kor og heavy metal-musik, afviklet både i Danmark og Finland med hjælp fra 19 skuespillere og musikere fra MSGs finske venskabs-gymnasium.

Kommentarer