Hjemmehjælpere i Faxe Kommune føler sig til grin
Faxe Kommune har for få biler til hjemmeplejen, så de har bedt hjemmehjælperne om at køre i egen bil.
Medarbejderne i hjemmeplejen i Faxe Kommune er siden 2015 blevet bedt om, at anvende deres egen bil i forbindelse med besøgene hos kommunens plejekrævende ældre. Hjemmeplejen undskylder sig med, at kommunen har for få biler.
Men det er hjemmehjælperne utilfredse med. Problemet er at kommunen kun betaler den laveste takst for kørsel i egen bil, på 1,94 ører per kørt kilometer og det beløb dækker dybest set kun benzinforbruget.
Sektorformanden i hjemmehjælpernes fagforening, Social- og sundhedssektoren i FOA Sydsjælland, undrer sig over at Faxe Kommune beder medarbejderne om at køre af sted i egen bil, når der ikke er biler nok til alle medarbejderne på morgenvagten.
– Til den lave takst, vel at mærke, og det forstår jeg simpelthen ikke, siger Pia Paaske.
Medarbejderne og FOA mener at kommunen som det mindste bør betale den høje takst på 3,54 kroner pr kørt kilometer, så de bliver kompenseret for slid på deres private biler.
– I lang tid satte jeg mig jo bare ud i min bil og kørte ud til borgerne. Men nu gider jeg altså ikke mere. Jeg føler mig til grin. Derfor sætter jeg mig ind og venter på at der bliver en ledig bil. Problemet er, at det er borgerne, der bliver klemt, siger Iben Pedersen, der arbejder i hjemmeplejen i Faxe Kommune, til Sjællandske. Og hun fortsætter:
– Halvanden krone lyder måske ikke som meget. Men når du lægger det sammen, så er det forskellen på at have råd til benzin – og på også at have råd til afskrivning og forsikring.
Iben Pedersen bliver bakket op af flere kollegaer.
– vi kan jo godt li’ vores arbejde. Det er jo også derfor, vi så længe er kørt ud i vores egen bil, selv til den lave takst. Men nu er min grænse altså nået, siger Simone Bindner, der ligeledes arbejder i hjemmeplejen i Faxe Kommune, til Sjællandske.
Sagen blev bragt op i spørgetiden før byrådsmødet i Faxe torsdag og nu skal forvaltningen se nærmere på problemet.
Kommentarer