Karise Bageren har opskriften på overlevelse
Karise: Karise Bageren flyttede i september forretningen til SuperBrugsen i Karise, for at være hvor kunderne er
Bagermester Michael Nielsen flyttede i september sin bagerforretning fra Skolegade til SuperBrugsen i Karise. Brødet bliver dog stadig bagt i bageriet i Skolegade.
De danske håndværksbagere er i krise. Discountforretningerne og tankstationerne satser i stigende grad på bake-off brød. Det betyder at de traditionelle bagerier på landsplan har tabt mere end 150 millioner kroner i omsætning siden 2009 eller et fald på over 15 procent.
Nu opfodrer formanden for Bager- og Konditormestre i Danmark, Hardy Christensen, de danske bagere til at følge i Michael Nielsens fodspor, og flytte deres forretninger hen hvor kunderne kommer.
– Det handler for den lokale bager om at være kreativ. Og det kan være at købe sig til plads i en dagligvarebutik eller til en god placering i midtbyen, siger Hardy Christensen til DR Sjælland.
– Jeg har ikke fortrudt. Det handler om at være, hvor kunderne er. Og en mor med børn kører altså ikke forbi og stopper en ekstra gang ved en bagerbutik for at købe brød i dag, siger Michael Nielsen til DR Sjælland.
– Bake-off-brød på tankstationerne, hvor man kan få det, forbrugerne opfatter som et stykke fornuftigt morgenbrød til en lav pris, er en hård konkurrent til håndværksbagerne. I dag skal bageren have den rigtige placering i den rigtige by for at overleve, konstaterer Henning Bahr, direktør i analysevirksomheden Nielsen ifølge DR Sjælland.
Kommentarer