Haslev

Kommunen ønsker at forbedre inddragelsen af børn

faxe_kommune

Faxe Kommune: I de næste to år gennemfører Faxe Kommune et projekt i samarbejde med Børns Vilkår, der skal sikre, at børn bliver hørt og inddraget i børnesager.

Faxe Kommune deltager i projektet ’Bedre Børneinddragelse’ for at blive bedre til at høre og inddrage børn, der har en sag i kommunen.

Projektet, der er finansieret af TrygFonden, er målrettet børn samt sagsbehandlere og ledere. Ud over Faxe deltager Roskilde og Tårnby kommuner – projektet forventes at omfatte mere end 100 sagsbehandlere og ledere og alle børn, der er i kontakt med kommunernes socialforvaltninger.

Selve projektet består af to hovedelementer: Fokus på, hvordan inddragelsen sker i sagsbehandlernes daglige arbejde med børn samt et træningsforløb for sagsbehandlere og ledelse med fokus på børneperspektivet i sagsbehandlingen.

Direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, er glad for at fremme en bedre børneinddragelse i samarbejde med blandt andet Faxe Kommune.

– Når børn bliver medspillere i sociale børnesager, gavner det ikke alene barnets oplevelse af at mestre eget liv. Det gavner også sagsbehandlingen, fordi der er større chance for, at det bliver den rigtige løsning for barnet første gang, siger Rasmus Kjeldahl.

Formanden for Børne- og Familieudvalget i Faxe Kommune Nellie Bradsted er forventningsfuld og finder det oplagt, at børn og unge skal sikres inddragelse og medbestemmelse.

– Jeg er meget spændt på, hvad der kommer ud af projektet. Det er vigtigt for os i Faxe Kommune at sikre, at børn og unge inddrages og er medbestemmende, når en indsats handler om dem. Derfor er det selvfølgelig rigtig vigtigt at få viden om, hvordan børnene selv oplever, de kommer til orde i mødet med kommunen, siger Nellie Bradsted.

Når projektet begynder, bliver børn spurgt om deres oplevelse af at blive inddraget og samme måling foretages ved projektets slutning for at vurdere projektets effekt.

Resultaterne og erfaringerne med bedre børneinddragelse skal i projektperioden spredes til andre kommuner, som på den måde får inspiration og metoder til selv at arbejde med at inddrage børn og unge i sagsbehandlingen.

Kommentarer