Haslev

Livsnyder & Bonderøv kommer på børnedyrskue

Når Børn & Dyr på Bregentved åbner den 29. juni, kommer der med garanti dejlig mad på bordene. Det sørger Livsnyder & Bonderøv for. Virksomheden ejes af kokken Jens Hansen, og den madglade mand ser frem til weekenden, der står i børnenes og dyrenes tegn.

– Jeg har ikke oplevet Børn & Dyr på Bregentved før. Derfor bliver det også en kæmpe oplevelse for mig. Og når dyrskuet ovenikøbet fejrer 50-års jubilæum, bliver det uden tvivl nogle festlige dage, som jeg glæder mig til at bidrage til.

Nogle kender Jens Hansen fra TV andre fra hans spændende arbejde med koldkrigsskinkerne, der bliver produceret efter alle gastronomiens regler i et ammunitionsdepot 25 meter under jorden ude ved Koldkrigsmuseet.

Jens Hansen beskriver sit arbejde, som et rullende eksperimenterende køkken, hvor der hele tiden tænkes nyt, og hvor menuer til konfirmationer, bryllupper og andre festlige lejligheder planlægges efter årstidens råvarer og ikke flere uger i forvejen. Kvaliteten skal altid være i højsædet.

– Jeg er uddannet kok, og har i mange år arbejdet som restaurations- og køkkenchef, men nu er mit livsværk denne virksomhed. I dag har jeg en større gruppe ansatte og samarbejdspartnere tilknyttet, og sammen med dem forsøger jeg ofte at tænke nyt og anderledes. Nogle gange bevæger vi os helt bevidst på gyngende grund, og det er altid en dejlige måde at udvikle sig på.

Helt så eksperimenterende bliver det ikke på dyrskuet. Jens Hansen har været på flere markeder og Roskilde Dyrskue, så han ved godt, hvad der passer ind.

– Jeg hælder lidt til god gammeldags biksemad af skotsk højlandskvæg. Og med den passion de mange involverede ligger i dyrskuet er brændende kærlighed en meget passende ret nummer to, men nu ser vi, siger kokken Jens Hansen.

Kommentarer