Lokale restauranter serverer lokale råvarer

Faxe: Nu sætter lokale restauranter retter tillavet af friske lokale råvarer på menukortet

Elleve restauranter fordelt over hele Region Sjælland deltog i marts måned i restaurantkonkurrencen Local Cooking, hvor lokalt producerede råvarer, kvalitet og kreativitet var nøgleordene.

Kokken Henrik Junker fra MadSynergi i Roholte, der blandt andet står for driften af Gisselfeld Klostercafé og Feddet Spisehus deltog i konkurrencen med retten: Oksesteak med brunet løgpuré, syltede perleløg, luftig bérnaise, blåbær og estragon, hvilket indbragte en tredjeplads.

Læs også: MadSynergi fik en flot tredjeplads i går

Nu sætter Madsynergi deres bidrag til konkurrencen på menukortet frem til slutningen af september. Retterne indeholder minimum 75 procent lokalt producerede råvarer.

– Vi har fundet det bedste økologiske oksekød og blåbær fra Strandegårds landbrug, som ligger på Feddet. Løgene er fra Kildemarksgården ved Haslev, og hvidløgene i retten er fra Danmarks mest kendte hvidløgsavler, Lotte Lai i Faxe. Estragon og ærteskud er fra Roholtegård, fortæller Spisehusets køkkenchef Henrik Junker.

Gør kunsten efter

Man kan finde en tilrettet opskrift af retten Bøf med urtesmørsauce og blåbær på VisitDenmarks hjemmeside

Den originale version af denne opskrift er tilberedt af oksebov, som har fået lov at stege ved ganske lav temperatur i en uendelighed af tid. De færreste råder over de tekniske remedier, der skal til for at tilberede kød som de professionelle har gjort det her.

Kommentarer