Lottes Hvidløg er finalist til Fødevareprisen 2014

lotte_hvidloeg_og_vin

Faxe: Hvidløg fra Lotte Ravn Lei og Peter Lei i Lille Spjellerup er med i finalen om Fødevareprisen 2014

Efter utallige blindsmagninger til de tre indledende prøvesmagninger, er der nu fundet 12 finalister til Fødevareprisen 2014.

Blandt dem er hvidløg fra firmaet Hvidløg og Vin ved Faxe.

Lotte Ravn Lei og Peter Lei har i over 20 år drevet økologisk hvidløgsavl på en mindre gård på 12 ha, hvoraf ca. 2 ha løbende anvendes til hvidløg. Lotte har en baggrund som agronom og Peter som gartneritekniker.

Salling Fondene uddeler fødevareprisen sammen med Salling, Jyllands-Posten og Food Organisation Of Denmark. Formålet med Fødevareprisen er at fremme produkter og leverandører, som producerer eksklusive danske produkter af høj kvalitet.

De 12 finalister repræsenterer det ypperste indenfor hver deres kategori.

  • Rævhede skinke fra Rævhede Naturprodukter
  • Fennikel salami fra Aalbæk Specialiteter
  • Lyngrøget laks fra Klausens Fisk og Skaldyr Aps
  • Hvidløg fra Lottes Hvidløg
  • Dansk Kronhjort fra Rævhede Naturprodukter
  • St. Lyngdal Baconpølse fra St. Lyngdal
  • Mammen +60 Danablu fra Mammen Mejeri
  • Nordisk Isdessert med Kamilleis og æblesorbet fra Winterspring
  • Pomó fra Aqua Vitae Sydfyn
  • Young Rye, June 2014 fra Stauning Whisky
  • Røget, kodlpresset rapsolie fra Samsø Landkøkken
  • Æblemost m. ribs og solbær fra Mariendal Mosteri

Selve finalen finder sted torsdag den 23. oktober i Salling Aarhus.

Her vil et ekspert-panel finde den endelige vinder af hovedpræmien på 100.000 kroner.

Kommentarer