Meyers Madhus giver skoleelever nye madvaner
Karise: Faxe Kommune og Meyers Madhus samarbejder om et fælles madprojekt, der skal udfordre elevernes vaner, smagsløgog sanser
Eleverne fra de to 6. klasser på Østskolens Karise afdeling har i ti uger modtaget undervisning i at lave ny, spændende mad af råvarer, som man normalt ikke møder i et hjemkundskabskøkken. For eksempel brisler, kalvetunge og blåmuslinger.
Søren Kyed Rasmussen fra Meyers Madhus har stået i spidsen for undervisningen, i tæt samarbejde med skolens lærer; Heidi Falkenstrøm. Søren Kyed er kendt fra programmet “Restaurant bag tremmer”.
Målet er, at udvide elevernes viden om sunde og gode råvarer, så de lærer, hvordan de skal håndteres og blive til nye spændende retter. Håbet er, at de mange smagsindtryk vil sætte spor og påvirke elevernes madvaner fremover.
De to undervisere er begge tilfredse med efterårets forløb:
– Eleverne har arbejdet særdeles ihærdigt, helt uden forbehold for de mange nye råvarer. De har lært en masse om sund mad, og om hvordan man tilbereder retter, som nok de færreste amatørkokke vil vove sig ud i, fortæller Heidi Falkenstrøm.
– Det nye initiativ har været et berigende indslag i vores undervisning. Vi vil nu forsøge at brede de gode erfaringer ud, så endnu flere kan få gavn af de nye muligheder, supplerer skoleleder Heidi Vester.
Der er stor afslutningsmiddag torsdag den 13. december 2012. Her er forældre og søskende inviteret til at smage på elevernes nye færdigheder i den nye ”restaurant” i Karises Teatersal.
Projektet er kommet i stand på initiativ fra Heidi Falkenstrøm og i samarbejde med borgmester Knud Erik Hansen.
Kommentarer