Haslev

Nyansatte bryder ensomheden hos de ældre

aeldre

Faxe Kommune har ansat fire netværksmedarbejdere der skal hjælpe ældre i eget hjem med at opsøge aktiviteter og netværk i lokalområdet

Faxe Kommune har igangsat et nyt initiativ, der hjælper ældre i eget hjem. Fire nyansatte netværksmedarbejdere tilbyder nu ældre i eget hjem hjælp til at opsøge aktiviteter og netværk i lokalområdet.

– Vi har længe gerne villet gøre noget for de ældre i kommunen, som sidder alene i eget hjem og savner samvær med andre, siger Tina Norking, Centerchef for Sundhed & Pleje.Og hun fortsætter:

– Det er jo ikke mærkeligt, at man kan føle sig isoleret, når man er holdt op med at arbejde, familien har travlt og vennerne måske er faldet væk. Sorg, savn, fysiske og psykiske udfordringer kan gøre det umuligt at bryde den onde cirkel. Jeg er derfor meget glad for, at Social og Sundhedsudvalget, greb muligheden for at gøre noget for disse ældre med midler fra Ældrepuljen.

– På de to måneder projektet har kørt, har cirka 40 personer taget imod tilbuddet og der kommer flere til hver uge, slutter Tina Norking.

– I Social og Sundhedsudvalget følger vi det nye initiativ tæt og glæder os over, at det på så kort tid, ser ud til at gøre en positiv forskel, siger Mogens Stilhoff, formand for Social & Sundhedsudvalget på vegne af udvalget.

– Det er jo en helt ny mulighed, vi her har valgt at iværksætte for de ældre i Faxe Kommune. Hvis man sidder alene og måske har gjort det i flere år, er det ikke altid let at tage imod de mange gode tilbud, der faktisk findes rundt om i forsamlingshuse, menighedshuse, ældrecentre, kulturhuse, frivillige foreninger og mange andre steder. Tilbuddene er der, men hvordan får man overblikket og kommer ud? Det er det, vi nu tilbyder hjælp til, uddyber Mogens Stilhoff, som håber på, at mange borgere vil tage imod det nye tilbud i den kommende tid.

– Samvær med andre er noget, der øger livskvaliteten for mange og vi mærker tydeligt et stort behov”, siger de fire netværksmedarbejdere.

– Vi kender de mange muligheder og tilbud, der findes rundt om i kommunen. Hvis man ikke helt ved, hvad man har lyst til, kan vi hjælpe med at afklare, hvilken aktivitet der kunne være interessant. Vi kan også følge med de første gange, så man ikke skal gå alene. Som en anden del er vi også gået i gang med at etablere små private netværk mellem ældre, der bor i samme område. Det kan for eksempel være en kaffeklub, et spisefælles-skab eller måske bare et møde mellem to eller flere, der har lyst til nogle at tale med for kortere eller længere tid, forklarer netværksmedarbejderne videre.

– Der er ingen ventetid på besøg af en netværksmedarbejder og alle der har en tilknytning til hjemmeplejen er meget velkomne, oplyser projektleder Louise Nordgaard.

Det er let at få lavet en aftale og netværksmedarbejderne kører rundt i hele kommunen.

– Det eneste det kræver, er, at man tager fat i sin hjemmehjælp eller ringer til hjemmeplejen og siger man gerne vil tale med en netværksmedarbejder. Det er gratis og ganske uforpligtende og man kan til hver en tid, sige nej tak, hvis det alligevel ikke har interesse, understreger Louise.

Kommentarer