Østsjællands Museum har trukket sig fra projekt Jævnstrøm
Meddelelsen om at Østsjællands Museum har trukket sig fra projektet blev afsløret på et valgmøde i Café Paraplyen.
Haslev Museum der holder til i det gamle jævnstrømsværk i Frederiksgade, skulle have dannet rammen om projekt Jævnstrøm. Men nu har Østsjællands Museum har trukket sig fra projektet.
Planen var ellers at værestedet Perlens brugere og medarbejdere skulle flytte ind på museet, og blandt andet drive en café og dermed give det lille bymuseum en social kant. Det skriver Sjællandske.
Faktisk skulle Perlen være flyttet ind allerede i februar, men det blev udskudt fordi renoveringen af museet er blevet dyrere end forventet, så der skal findes en ekstra halv million kroner.
Læs også: Haslev Museum har åbent i skolernes sommerferie
Meddelelsen om at Østsjællands Museum har trukket sig fra projektet blev afsløret på et valgmøde i Café Paraplyen, hvor Udsatterådet havde inviterer Faxe Kommunes politikere til en debat om socialpolitikken i Faxe Kommune. Her spurgte brugere fra værestedet Perlen ind til, hvornår de skulle flytte ind på museet.
– Museet har trukket sig, sagde Inger Andersen (S), som deltog i det politiske debatpanel.
– Det har vi slet ikke fået noget at vide om. Vi er mange på Perlen, der har skullet forberede os på, at vi snart skulle flytte, og vi har flere gange spurgt ind til, hvornår flytningen skulle ske, og så får vi dét her at vide på et valgmøde. Det er simpelthen ikke i orden, sagde Claus Cubbin, der er formand for Udsatterådet i Faxe Kommune til Sjællandske. Han er udover at være en af Perlens frivillige, selv bruger af værestedet.
Læs også: Ny museumsdirektør får friere tøjler
Erhvervs- og kulturudvalget har ellers kendt til museets beslutning siden medio september. I referatet af deres møde den 25. september kan man læse, at Østsjællands Museum ikke længere ønsker, at være bidragsyder til projekt Jævnstrømsværket.
Midlertidig løsning
Værestedet Perlen holder i øjeblikket til i nogle lokaler på Jernbanegade 54. Det var tænkt som en midlertidig, løsning. Men nu har Perlen, der tidligere holdt til på Tingvej, ligget der et år og to måneder. Nu frygter brugerne at der vil gå lang tid inden de kan få et permanent tilholdssted.
Værestedet Perlen besøges af 18 til 20 brugere. Og når de er der allesammen er der ikke borde og stole nok. Og der er kun tre knager til at hænge overtøjet på. Brugerne mangler også en mulighed for at gå afsides og drøfte personlige ting.
Værestedets eneste toilet er ude i gården
Perlens eneste toilet ligger ude i gården og kørestolsbrugere har vanskelig adgang til det.
– Det er bare én af mange problemstillinger, som vi kan leve med, fordi der blev sagt, at det kun er midlertidigt, at vi er her. Midlertidigt? Nu er der gået et år! Og så får vi at vide, at vi alligevel ikke skal flytte ned på museet. Det er under al kritik, siger Claus Cubbin til Sjællandske.
Erhvervs- og kulturudvalgets formand Mogens Stilhoff har ifølge Sjællandske, udtalt at en løsning på Perlen’s placering ’står højt på listen’. Han lover også, at brugere og medarbejdere vil blive taget med på råd, når man skal finde en ny lokation til Perlen.
Kommentarer