Populært at blive SOS-fadder i Faxe Kommune
![](https://faxenetavis.dk/wp-content/uploads/sites/2/2015/07/Channa-og-soester-i-boerneb-620x316.jpg)
Faxe Kommune: I Faxe Kommune vælger flere og flere at blive SOS-faddere for et barn gennem SOS Børnebyerne.
24 mio. børn lever på verdensplan uden mor og far. En urimelig tilværelse, der rammer børnene på deres tryghed, skolegang og muligheder senere i livet.
Derfor er det glædeligt, når mange danskere vælgere at blive faddere for et barn, mener SOS Børnebyerne, der hjælper udsatte og forældreløse børn i 134 lande verden over.
– Fadderne er med til at give børn en tryg barndom og et kærligt hjem. Intet er i mine øjne vigtigere for et lille barns opvækst. Vi er ekstremt taknemmelige for støtten, siger direktør i SOS Børnebyerne, Paula Guillet de Monthoux.
I Stevns Kommune er der i dag 137 faddere, der støtter gennem SOS Børnebyerne. Og ser man på udviklingen over tid, er der meget, der tyder på, at netop denne form for støtte er blevet populær. I løbet af det seneste år er antallet af faddere i Faxe Kommune stegt med hele 6,2 procent, og på landsplan er der sket en fordobling siden 2004.
Fadderne giver hver måned et fast beløb til SOS-børnebyen, hvor fadderbarnet bor, og får samtidig lov at følge barnets udvikling gennem billeder og breve.
Paula Guillet de Monthoux håber, at den gode udvikling vil vare længe endnu, for millioner af børn mangler stadig et hjem med muligheden for at blive elsket, komme i skole og få den støtte et hvert barn har brug for, fortæller hun.
Hjælper børn som Channa
To af de børn, der allerede har fået hjælp af fadderne er Channa og hendes søster fra Cambodja. De blev efterladt af deres mor, mens de var helt små. Formentlig, fordi moren var for fattig til at passe børnene og måtte rejse til udlandet for at finde arbejde. Men ingen ved helt præcist, hvorfor hun forlod de to små piger. En dag var hun simpelthen bare væk.
Takket være støtten fra fadderne har Channa og hendes søster i dag fået hjælp. De bor i SOS-børnebyen i Phnom Penh, hvor de har fået en SOS-mor og går i skole, så de kan lære at klare sig selv og bryde den onde cirkel.
– Channas historie viser jo bare, at vi kan gøre noget, hvis vi vil. Det er så uendeligt vigtigt, at vi aldrig svigter børnene, siger Paula Guillet de Monthoux.
Hun håber, at mange flere i Faxe og omegn vil melde sig som faddere. Det koster fem kroner om dagen, og man kan tilmelde sig på www.sosbornebyerne.dk eller ringe ind og tale med en medarbejder i organisationen.
I Faxe Kommune var der sidste år 129 SOS-faddere, der hjalp børn til en tryg barndom. Det tal er steget til 137 i år.
Foto: Fotograf Marcus Frendberg
Kommentarer