Stor og usædvanligt godt bevaret koral fundet

koral_faxe_kalkbrud
Faxe: Korallen er så godt bevaret, at man tydeligt kan adskille hvert eneste scepter, der er korallens indvendige skillerum. 

Onsdag den 15. april deltog VUC-studerende Jesper sammen med sine medstuderende i et af Geomuseums Faxes undervisningsforløb, hvor de lærte at arbejde som naturvidenskabsmænd i Faxe Kalkbrud.

Under indsamlingsøvelsen fandt Jesper en stor og helt usædvanligt velbevaret koral.

Den koral, som Jesper fandt, levede for 63 millioner siden på det koralrev, som i dag kaldes for Faxe Kalkbrud.  I den fjerne fortid eksisterede Danmark ikke. Hele det danske område var dækket af et dybt hav, og lige præcis dér, hvor Faxe ligger i dag, slog nogle koraller sig ned.

Det var en god beslutning, for forholdene var så favorable at korallerne fik skabt et gigantisk stort og frodigt koralrev. Et koralrev, der foruden korallerne, vrimlede med fisk, krabber, snegle, muslinger og søpindsvin på bunden af havet. Hvor der er “mad”, er der også rovdyr – og for 63 millioner år siden levede der også både hajer og krokodiller, der hvor Faxe ligger i dag.

Korallen, som Jesper fandt, tilhører en af de store koralslægterer faktisk så godt bevaret, at man tydeligt kan adskille hvert eneste scepter, der er korallens indvendige skillerum.

Man kan læse mere om de spændende koraller på www.kalklandet.dk

Den næste guidede fossiljagt finder i øvrigt sted klokken 14 Store Bededag, som i år falder på den 1. maj.

 

Kommentarer