Svar til: Lars Christensen – Borgerligt hykleri
Læserbrev: Lars Christensen fra Enhedslisten skriver: ”det er mageløst” om folkeskolen, men hvori består det mageløse?
Indsendt af Kenneth M. Nielsen, kandidat for Liberal Alliance i Faxe.
Hvordan skal vi kunne sige ja eller nej til en aftale vi endnu ikke har set en sætning fra? Det er umuligt for os at tage stilling til noget der endnu ikke er forelagt os, indtil videre er der blot sagt, ”lad os lave en lokal kommunal aftale der fjerner bureaukratiet”, altså er her vel også blot tale om ”varm luft”. Lad os se et konkret forslag til denne aftale, og så kan vi tage snakken om hvordan og hvad der skal implementeres.
Hvis Enhedslisten med sit forslag om en kommunal aftale, mener at ledelsesretten skal tilfalde den enkelte skoleleder og kommunen ikke skal blande sig – så skal der lyde et cadeau herfra.
Læs også: Læserbrev: Borgerligt hykleri!
Netto udgiften pr. elev i Faxe er for 2013: 75.692 kr. til sammenligning er netto udgiften pr. elev i Billund for 2013: 65.675 kr. – er der plads til forbedringer? Helt sikkert.
Kunne vi i Faxe blive ligeså effektive som i Billund ville der altså ligge i nærheden af 37.560.000 kr i skolebudgettet, der kunne bruges andetsteds, eller benyttes mere effektivt, ja det er korrekt der står 37 mio. kr. Så skal vi ikke blive enige om, at der er plads til forbedringer på skoleområdet i Faxe? – vi kunne jo som nævnt starte med at snakke med Billund.
MEN, er der overhovedet behov for lokal aftaler? Ville det ikke netop være bedst om det var skolelederen, der lavede de lokale aftaler med sin lærergruppe?
Liberal Alliance vil:
• Give den enkelte skole og kommunerne vide rammer for selvforvaltning.
• Give skolerne mulighed for at blive selvejende.
• Afskaffe unødigt papirarbejde såsom obligatoriske elevplaner, kvalitetsrapporter og tilfredshedsundersøgelser – væk med bureaukratiet og totalkontrollen, ind med tillid til ledere, lærere og fagligheden
• Gøre det frivilligt for skolerne at bruge standardiserede, nationale tests.
• Værne om fri- og efterskolerne.
Hver skole skal have mulighed for skabe sin egen faglige profil i lighed med det, vi kender fra friskolerne. Samtidig skal pengene følge eleven – ikke skolen. Det vil betyde, vi kan slippe skolerne fri og samtidig sikre, at forældre og elever frit kan vælge skole og få den kvalitet, faglighed og prioritering, de ønsker.
Kommentarer