Debat og politik

Syge bør som minimum fredes i 2 år

Jeg er blevet kontaktet af Avisen.dk, der ville høre om jeg kunne være interesseret i at deltage i Avisen.dk’s blogindlæg på vegne af Dansk Folkeparti i Faxe og selvfølgelig med mig selv som kandidat til Kommunevalget i Faxe Kommune.

Indsendt af Pia Backquist. Dansk Folkeparti i Faxe. Kandidat nr. 6.

Jeg tager gerne udfordringen op, og vil starte med at fortælle om, hvilken sager, der betyder mest for mig, men først vil jeg lige præsentere mig selv.

Indsendt af Mit navn er Pia Backquist, og jeg stiller op til Kommunevalget d. 21. november på liste O – for Dansk Folkeparti i Faxe, som kandidat nr. 6.

Jeg vil gerne være talerør for de svage og prioriterer derfor disse sager:

1.     Borgeren skal ikke sendes ud i meningsløs aktivering, hvis der er brug for en reakreationsperiode. Har man et handicap, er sygemeldt eller mangler et arbejde, så skal forvaltningen være med til at gøre det overskueligt for den enkelte borger.

2.     Der skal sættes fokus på uddannelsespladser. I Faxe kommune har vi pt. 84 unge, der mangler en lærerplads. Vi skal også muliggøre at ufaglærte kan få en uddannelse.

3.     Vores folkeskoler skal være attraktive og tillokkende for nye som gamle borgere. Eleverne skal kunne fortsætte på den samme skole i hele skoleforløbet, således at lokalområder ikke uddør i takt med at klasser nedlægges.

4.     Flygtninge skal tilskønnes til at rejse tilbage til deres fædreland. Vores kultur er så forskellig, at mange – ikke alle – men mange flygtninge, har svært ved at tilpasse sig de danske normer. Det er de mennesker, der kommer til Danmark, der skal omstille sig til de danske normer, ikke danskerne, der skal ændre adfærd, sløjfe julearrangementer, fjerne svinekød fra institutionerne og indfører halal slagtet kød i vores kultur.

Med hjælp fra støtten for repatriering af udlændinge, som har opholdstilladelse kan flygtninge være med til at hjælpe deres familier i nærområdet – altså hjælp til selvhjælp, og skal derved ikke miste deres identitet ved at lade sig integrere i Danmark. Kommuner, der sætter fokus på at sende flygtninge hjem, vil få en sundere økonomi, der kan tilgodese danskernes værdighed.

5.     Ældre borgere, både dem der bor i egen bolig og dem der brug for døgnhjælp, skal have værdighed og glæde i hverdagen. Her i Faxe vil vi ikke have, at vores ældre er alene uden glæde ved livet – ingen skal herfra som et ensomt menneske.

Disse 5 punkter vil jeg gerne redegøre for i de kommende uger.

I dag starter jeg med punkt 1.

Faxe ligger på en 24. plads i regionen over hvor mange indbyggere der er på sygedagpenge. Vel at mærke 24. plads over færrest dagpengemodtagere. Vi har ca 4.700 borgere, der her modtager sygedagpenge.

Mange af de personer, der modtager sygedagpenge eller ressourseydelse, er af lægerne erklæret uarbejdsdygtige. Det er bare ikke godt nok for Forvaltningen. En læges ord eller 5 lægers ord, er ikke nok til, at den enkelte borger kan få et pusterum. Nej borgeren skal stadig ud i arbejdsprøvning og praktik.

Vi læser næsten dagligt om borgere, der presses af forvaltningerne rundt om i landet, for at komme ud i arbejde. Der tages ikke hensyn til, at enkelte borgere ikke magter at skulle fungere nogenlunde som famliefar/mor uden det pres, det er at skulle møde op på et arbejde, når man er psykisk eller fysisk syg med en væsentlig nedsat arbejdsevne. Næh nej, kan man holde en børnefødselsdag for sin søn eller datter, så kan man også arbejde – der tages ikke hensyn til at i forbindelse med den omtalte børnefødselsdag, så smerter man først flere dage inden pga. forberedelse og dernæst flere dage efter pga. overanstrengelser.

Alle børn har ret til en fødselsdag. Det vil man gerne kunne give sine børn også på bekostning af ens egne smerter.

I stedet imødeses borgeren med løftede pegefinger og postulater om, at så bør børnene måske anbringes udenfor hjemmet, hvis man ikke kan ”magte” både et arbejde og – at være forældre.

Det jeg varmt vil arbejde for, er at de borgere der virkelig er syge, der hvor lægerne i deres udredelser fortæller, at borgere ikke har meget eller ingen arbejdsevne tilbage. Der skal borgeren fredes som minimum i en periode på 2 år. De skal have deres ressourseydelse (der er vi nok allerede nået til efter sygedagpengesperioden).

Borgere der er eller har været igennem et kræftforløb, en alvorlig blodprop, sclerose eller anden længerevarende sygeforløb ex. efter en arbejdsskade, skal have en rekreationstid uden krav om jobsøgning, arbejdsprøvning, praktik mm., så er der måske en mulighed for at de kan komme på benene igen (helt af sig selv).

Jeg mener, at kommunerne har den handlefrihed – og i stedet fokusere på at få unge arbejdsløse ud i arbejde direkte fra skolen – gerne med en læreplads for øje. Samarbejd med erhvervslivet om specielle lærepladser til ressourcesvage unge.

De syge, de svage, de unge, de ældre alle har brug for respekt, alle har brug for succes og anerkendelse. I Faxe kan og skal vi vise respekt for den enkeltes behov.

Hør mere om mine idéer og følg mig her på bloggen.

God dag til jer alle.

Kommentarer