Turen til arbejde er blevet længere

Faxe: Finanskrisen har fået flere med en kort uddannelse til at rejse længere til og fra arbejde end før finanskrisen
Som følge af finanskrisen bruger flere danskere, uden uddannelse eller med en kort uddannelse, længere tid på at komme på arbejde. Det viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Andelen af ufaglærte, eksempelvis pædagogmedhjælpere og ufaglærte plejere, der pendler til en anden kommune for at arbejde, er steget fra 37 til 40 procent i perioden 2007 til 2011. For de faglærte, såsom social- og sundhedsassistenter, er andelen af pendlere steget fra 40 til 43 procent i samme periode.
Det er især de privat ansatte uden uddannelse eller med en kort uddannelse der kører længere til og fra jobbet.
– Men også offentligt ansatte ufaglærte og faglærte pendler mere end tidligere mellem kommunerne, siger fortæller Mie Dalskov Pihl senioranalytiker fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til foa.dk.
Social- og sundhedsassistent Dorthe Keller kører hver dag 46 kilometer fra hjemmet i Faxe til arbejdspladsen i Holbæk – og retur, en køretur på cirka 1 time og tre kvarter hver dag.
-Udbuddet var ikke særligt stort i Faxe, da jeg søgte arbejde for to år siden. Desuden har jeg en diskusprolaps i ryggen, så jeg kunne eksempelvis ikke tage hårdt fysisk arbejde som aftenvagt på en medicinsk afdeling, siger hun til foa.dk.
Krisen har ikke ændret på afstanden til arbejde for dem med lange videregående uddannelser. Her pendler knap 60 procent til og fra arbejde, viser undersøgelsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Kommentarer