Faxe Ladeplads

Udsatte børn på sommerlejr i Faxe Ladeplads

En uge med snobrød, hygge og ikke mindst filmoplevelser. Det er, hvad 38 udsatte børn har i vente i år, når de drager af sted på Blå Kors’ sommerlejr i Faxe Ladeplads. Erfaringerne viser, at børnene får styrket deres selvværd og knyttet venskaber, som rækker ud over lejren.

38 udsatte børn skal på Blå Kors’ sommerlejr på Faxehus Efterskole. Lejren begynder lørdag den 15. juli og slutter fredag den 21. juli. Sjællandslejren er for børn i alderen syv til 12 år.

Efterskolen ved Faxe Ladeplads er bare et af de steder, hvor Blå Kors Danmark i år sender i alt 290 udsatte børn og unge på sommerlejre. Det kan være børn, som har forældre med alkohol- eller stofmisbrug, psykiske problemer eller børn, som på anden vis er sårbare.

I år er lejren i Faxe Ladeplads fuldt booket – 38 ud af 38 pladser er fyldt op. Ifølge ferielejrkoordinator Sandra Trampedach Junget skyldes lejrenes popularitet et generelt stigende behov:

– Der er flere trængte familier, der ikke selv har mulighed for at give deres børn sommerferieoplevelser. Mange, fordi de ikke har økonomisk eller mentalt overskud, fortæller hun.

Lejre i hele Danmark

De knap 300 børn er fordelt på 10 lejre rundt omkring i landet. Hver lejr har sit særlige tema eller koncept, som deltagerne ser frem til at opleve. Eksempelvis kan man komme på ridelejr, adventurelejr eller lejr til søs ombord på et træskib.

For nogle af børnene er det første gang, de skal af sted, mens andre har prøvet det flere gange før. Fælles for de fleste er, at lejrene er et frirum, hvor de kan komme hjemmefra og opleve at blive en del af et fællesskab, som kan give ballast i hverdagen.

En undersøgelse fra 2014 har vist, at netop oplevelser på sommerlejre sætter sine aftryk hos de deltagende børn. Fællesskaberne sammen med andre børn og ikke mindst de frivillige lejrledere er med til at styrke børnenes selvværd, give dem nye venskaber og oplevelser for livet.

Fakta

Blå Kors arrangerer sommerlejre for knap 300 børn og unge, som af forskellige grunde har en svær hverdag. På lejrene er der fokus på gode oplevelser, fællesskab, venskab, selvværd og succesoplevelser.

Lejrene er for børn og unge i aldersgruppen 6 til 20 år. 

Lejrene afvikles i uge 26 til 29. Yderligere information kan findes på blaakors.dk

Lejrene drives af over 200 frivillige. 

En stor del af deltagerne får økonomisk støtte til at deltage på lejrene takket være Arbejdsmarkedets Feriefond. 

Kommentarer