Udsatte børn og unge pjækker mere fra skole
En ny opgørelse viser at udsatte børn og unge har at højere ulovligt fravær i løbet af skoleåret end andre børn og unge.
I Danmark er der undervisningspligt for alle børn, lige fra børnehaveklasse til 9. klasse. Det betyder at alle børn skal modtage undervisning enten i folkeskolen, på en fri grundskole eller ved hjemmeundervisning. Cirka 78 procent af de danske børn og unge går i en folkeskole.
Opgørelser fra skolerne viser dog, at udsatte børn i stort set alle danske kommuner har en højere ulovlig fraværsprocent end ikke-udsatte børn. Det viser en ny opgørelse over fravær i folkeskolen for skoleåret 2015/2016 fra Danmarks Statistik.
Hvis man udelukkende ser på de unge, der ligger i gruppen med højt ulovligt fravær (mere end to pct. i skoleåret 2015/2016), er forskellen mellem ikke-udsatte og udsatte børn og unge meget synlig. Det skriver dknyt.dk.
Frederiksberg Kommune har førertrøjen på. Her ligger andelen af udsatte med højt ulovligt fravær hele 27 procentpoint over ikke-udsatte børn og unge. Faxe og Tårnby og Faxe kommuner indtager en delt anden plads med 21 procentpoint mellem de udsatte og ikke-udsatte børn og unge.
Kun på Læsø og i Struer ligger andelen med højt ulovligt fravær højere for ikke udsatte end for udsatte børn.
Børn og unge defineres som udsatte, hvis de har modtaget en social børneforanstaltning som for eksempel anbringelse uden for eget hjem, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet, eller aflastningsordning i en netværksplejefamilie.
Som ulovligt fravær tæller alt fravær, der foregår uden skolelederens tilladelse, og som ikke skyldes sygdom eller lignende.
Kommentarer