Debat og politik

At være handicappet i Faxe kommune

Lokalforeningerne for Landsforeningen Autisme og Dansk Handicaporganisationer havde inviteret politiske kandidater til dialogmøde på Vibeengskolen.

Indsendt af Lizette Lilleskov Laugesen, Ternesøvej 35, Terslev. Kandidat for DF til Faxe Kommune og Region Sjælland.

Et utrolig godt møde, men også chokerende, det var ikke mødet hvor vi politikkere lige kunne love at gøre noget ved problemerne, for der var så mange, at vi alle godt var klar over, at vi på ingen måde kan skaffe penge til lige at gøre Faxe kommune til den bedste kommune for handicappede – men vi kunne lytte, og tage læring med hjem hvilket alle gav udtryk for de ville, og der var et bredt ønske fra os politikkere om, at vi også skulle have dialogen mellem valgene.

Afslutningsvis blev vi politikkere bedt om at udvælge 3 problematikker vi hver især ville tage med os hjem, og det var svært, for der var så mange og vi ville alle gerne kunne gøre en forskel for handicappede og handicappede børns forældre, de 3 jeg valgte var:

–    Handicappede som har boet i en §85 institution (institution med døgn bemanding) uden for kommunen, er blevet hjemtaget og da kommunen ingen §85 institutioner har, er de blevet indlogeret på en §107 eller §108 institution (institution uden døgnbemanding)

–    Handicappede er stavnsbundne til hjemkommunen, forældre kan ikke finde en institution uden for kommunen til deres voksne børn, selvom mange kan se en bestemt institution lige passer til deres barns behov, unge handicappede som burde være på en institution sammen med andre unge, ender derfor let på en institution med ældre beboere. Også forældrene er stavnsbundne, de kan ikke vælge at flytte til f.eks Jylland hvis deres handicappede voksne børn bor på institution, de kan ikke få deres barn med i hvert fald, da barnet er stavnsbundet til hjemkommunen.

–     Handicappede tilbydes 2 forskellige former for transport, handicapkørsel eller flextrafik, men handicapkørsel gives kun til gangbesværede. Forskellen på de to er, at handicapkørsel hjælpes den handicappede ud til bilen, ved flextrafik skal den handicappede selv gå ud til kantstenen, for blinde betyder det, at de ikke er omfattet af handicapkørsel, og det er et meget stort problem for nogle blinde.

Jeg talte efterfølgende med en mor til en handicappet pige, hun har gang på gang oplevet serviceloven er blevet tilsidesat. Hun har nu fundet sammen med andre forældre som oplever samme tunge mangelfulde og langsommelige sagsbehandling, jeg har sagt ja tak til at deltage i debat med dem. Det er vigtigt for mig lige at slå fast, at det ikke er den enkelte sagsbehandler jeg klandrer, men deres arbejdsbetingelser.

Hos Dansk Folkeparti mener vi, at et samfund skal bedømmes på, hvordan det behandler sine svageste – og der er plads til forbedringer i Faxe Kommune.

Kommentarer