Vandretur i kalkens rige på søndag

Faxe: I anledning af Vandrefestival Sjælland er der arrangeret en guidet tur på og ved Hjertestien i Faxe Kalkbrud på søndag
Hjerteforeningen og Geomuseum Faxe inviterer i samarbejde med Faxe Kommune på en guidet vandretur i Faxe Kalkbrud på søndag.
Vandreturen, der beskrives som en middelsvær fortælletur på 3 km, går både på kanten af Faxe Kalkbrud og nede i selve bruddet.
Læs også: Danmarks største Vandrefestival
Undervejs fortæller geolog Vagn Aage Andersen om kalkbruddets historie. Hvorfor hedder det Gryden, og hvad er en Baunekule? Hvornår begyndte man at bryde kalken, og hvordan fik man distribueret den i gamle dage? Er der noget, der hedder faxemarmor?
Nede i bruddet fortæller Vagn Aage Andersen om den særlige kalk, der findes i Faxe og som stammer fra et levende koralrev, der fandtes her for 63 millioner år siden.
Omdrejningspunktet på vandreturen er fortællingen om kalkbruddets tilblivelse. Her i Faxe lå for 63 millioner år siden på dybt vand et levende koralrev med mange forskellige dyr og planter. Revet opstod efter den seneste store massedød, der havde taget livet af ca. halvdelen af alle dyr og planter på jorden. Der var nu blevet god plads, og masser af nye arter udviklede sig.
Nede i bruddet går ruten forbi et godt fossil-sted, og guiden fortæller om de fossiler, der findes i kalken. Det er helt sikkert muligt at finde et fossil eller to.
Læs også: Hjertestien i Faxe Kalkbrud indvies 13. maj
Turleder er formand for Hjerteforeningen’s Lokalkomité i Faxe, Tommy Pedersen
Hvis man vil vide mere kan man kontakte sundhedskonsulent Janie Sørensen på telefonnummer 5620 3384 eller E-mail: janies@faxekommune.dk
Det anbefales at medbringe, godt fodtøj, vandflaske, kasket eller solbriller. Turen er ikke barnevogns- og kørestolsvenlig.
Den gratis vandreturen starter ved P-pladsen ved Torvegade/Østervej i Faxe, søndag den 2. september klokken 13:00 og varer til cirka 14:30
Kommentarer