Haslev

Katrine og Kamilla er opvokset med Børn & Dyr

Se billedserie

Haslev: Katrine på 9 år og Kamilla på 7 år er erfarne udstillere på Børn & Dyr på Bregentved.

Søstrene Katrine og Kamilla Melohn Christensen har netop været til 4H weekend i Alslev 4H, som optakt til årets børnedyrskue på Bregentved. Godt 20 børn hyggede sig med forskellige 4H aktiviteter. Der blev syet læder-træktove til dyrene, øvet kaninhop, hestene blev mønstret, der blev lavet bolsjer og alle hyggerde sig.

4H weekenden blev afholdt på gården i Vivede ved Faxe, hvor søstrene bor sammen med deres forældre.  Deres mor Randi er med i bestyrelsen i Alslev 4H og står for at undervise 4H medlemmerne i hestens røgt og pleje. Deres far Anders har siden han var helt lille været med på Børn & Dyr på Bregentved – først med hans forældre som var frivillige på dyrskuet, siden som udstiller og de sidste mange år har han selv været frivillig, så Katrine og Kamilla er født og opvokset med dyrskuet.

Katrine er 9 år og har både udstillet bamse på bamseskuet og senere kanin. Nu er det hesten Cirkeline der skal med på dyrskue for 3. år i træk.

– På dyrskuet skal man vise en mønstring for dommerne og det øver jeg mig meget på herhjemme. Jeg tror jeg vil lave et sommertema som pynt ved min stald på dyrskuet, fortæller Katrine, mens hun trækker Cirkeline ind i stalden.

Katrine er så vild med Børn & Dyr at hun, sammen med en veninde, har skrevet om dyrskuet i skolebladet. Her skriver Katrine blandt andet man kan udstille i tre dage eller en dag og alle skal til en dommer. Man kan vinde en 1. eller 2. plads, men den der får flest point får en Bregentvedpræmie og den er stor.

– Jeg glæder mig til alting på dyrskuet,  fortsætter Katrine, mens Cirkeline lukkes ind i boksen.

– Det er rigtig sjovt at sove i teltlejren og vi hygger rigtig meget. Men jeg er også lidt spændt når jeg skal mønstre for dommerne.

Katrines 7 årige lillesøster Kamilla sidder med kaninen Sofie som hun skal udstille for 3. gang. Kamilla var kun 3 år år da hun første gang udstillede på dyrskuet – dengang havde hun bamse med.

– Sammen med mine veninder går jeg til kaninhold på Spjellerup friskole hvor jeg lærer om kaninracer og hvad de skal have at spise, fortæller Kamilla, mens andre børn omkring hende øver kaninhop på den flotte kaninhop bane, der er sat op i haven til 4H weekenden.

Til daglig går Sofie i et udendørs bur, men denne weekend er hun sat i et bur i en bygning sammen med de andre børns kaniner som er med på kaninweekend.

– Jeg kan ikke huske hvor længe jeg har haft Sofie, men lidt længe, lyder det fra Kamilla, som glæder sig rigtig meget til at få præmie på dyrskuet.

Børn & Dyr på Bregentved er åbent for publikum lørdag den 2. juli og søndag den 3. juli og afholdes i Piberhusfolden nær Bregentved gods ved Haslev. Alle børnene og deres kæledyr møder op allerede fredag eftermiddag, så de lige vænner sig til dyrskueomgivelserne før det går løs lørdag og søndag. 

Kommentarer