Skuderløse

LA Faxe afholder debatmøde om kloakering

Faxe: Liberal Alliance Faxe inviterer borgere, der bliver økonomisk ramt af kloakering i åbent land til debatmøde i november.

Tirsdag den 8. november fra klokken 19.00 til klokken 21.00 afholder Liberal Alliance Faxe debatmøde i Skuderløse Forsamlingshus ‘Bystævnet‘, Skuderløse Bygade 28B.

Mødet handler om kloakering i det åbne land, som rammer omkring 1.800 husstande i kommunen. Hver familie skal betale 80.000 – 120.000 kroner for at leve op til Faxe Kommunes krav.

Debatmødet vil tage udgangspunkt i en løsning, Slagelse Kommune er kommet frem til. Her har man lavet en løsning, hvor det kun er de ejendomme, der udleder forurenet spildevand, der skal tvangskloakeres. Der foretages konkrete målinger på både det udledte spildevand og i de omkringliggende vandløb.

Er der ikke målbar forurening, så godkendes den eksisterende kloakering. Hvis spildevandet er forurenet, så skal der naturligvis kloakeres, så et sundt vandmiljø bevares.

Til debatmødet er der besøg af en af hovedarkitekterne bag Slagelsemodellen, Vilum Christensen, som fortæller om de foreløbige erfaringer med metoden samt de praktiske deltaljer og ikke mindst det juridiske grundlag.

Østdansk Landboforening havde oprindeligt lovet at fortælle om de forskellige løsninger for kloakering i åbent land samt de økonomiske konsekvenser af både etablering og drift.Men de har lidt udfordringer med at stille med en ekspert, så måske bliver det en anden organisation, der kommer og fortæller om hvilke løsninger, der er for spildevandsrensning og de økonomiske konsekvenser ved valg af anlæg.

Faxe Kommune kommer og fortæller om deres intentioner og fortolkning af loven.

Der er mulighed for at stille spørgsmål til alle foredragsholdere.

Deltagelse er gratis, men der skal bestilles plads på www.eventbrite.com, så de ved, hvor mange stole, der skal stilles op.

Der er mulighed for fællesspisning fra klokken 18.00 til klokken 19.00, og der kan forudbestilles smørrebrød fra Bergs Corner til 12 kroner per styk. Smørrebrøddet kan bestilles på www.eventbrite.com.

Liberal Alliance Faxe giver en vand, en øl eller et glas vin til maden.

aabent_land_vandloeb_kloak

Kommentarer