Kultur og events

Bondemand laver musikfestival i baghaven

Efter alt for lang tid uden livemusik og festival-stemning tænkte Simon at nu kan det være nok. Som en innovativ godsejer med overskud af ideer og energi besluttede han sig for at tage sagen i egen hånd, og for at fylde parken bag godsets hovedbygning med 2000 musikglade mennesker. For at de også kan blive underholdt, bookede han så lige fem store danske bands til at optræde, deriblandt Scarlet Pleasure og Carpark North.

Landmænd klager altid over at det er svært at få et landbrug til at løbe rundt økonomisk, og at der er mere af det sure end det søde i hverdagen. Når man driver et familiegods med over tre hundrede hektar jord land bliver det ikke lettere. Heldigvis er det ikke noget der går Simon Hansen-Nord på. Simon er fjerde generation på Svinningegården i Svinninge ved Holbæk, og nok den mest innovative og nyskabende indtil videre.

Ved siden af forskellige mere klassiske tiltag omkring bæredygtighed og lækre madvarer som skovkyllinger og asparges, har Simon kastet sig over det nogle vil kalde et vanvittigt projekt: Han laver sin egen musikfestival i baghaven lørdag den 24. juli.

”Jeg plejer altid at være til festival i løbet af sommeren, og da den ene festival efter den anden blev aflyst, kunne jeg bare se hvordan de stakkels artister og gæster mistede håbet om en dejlig sommer med livemusik og kolde fadøl. Med det i tankerne, og med et meget kort tilløb satte jeg SVG Sommerkoncert op. Et par opringninger senere begyndte tingene at tage fart, og nu glæder jeg mig til at høre musikken spille i parken” fortæller Simon Hansen-Nord.

Den smukkeste kulisse til en glad fest

Med den smukke park omkranset af bøgetræer, godsets hovedhus som kulisse, lækker mad og prisvindende fadøl fra Krenkerup Bryggeri er der lagt op til en fantastisk Sommerkoncert. Simon synes tilskuerne skal gå fra dagen med mere end blot ørerne fulde:

”Der er ingen andre musikarrangementer, der kan hamle op med kulissen – det er bare smukt fra ende til anden. Forhåbentlig kan vi byde på en helhedsoplevelse som pirrer alle sanser. Jeg glæder mig vildt til at se den gamle park blive fyldt med musik og glade mennesker.”

Scarlet Pleasure og Carpark North på plakaten

Det er nogle af de allerstørste og erfarne navne på den danske musikscene, der gæster SVG Sommerkoncert. Det er lykkes at få Carpark North til at åbne festen, og de bliver efterfulgt af brødrene fra Jonah Blacksmith, der disker op med deres unikke blanding af folk og americana. Senere kommer Peter og De andre Kopier, der er kendte for at levere Danmarks bedste Gasolin-show.

Hvis man er fan af bandet L.I.G.A, så må man være selvskrevet til koncerten, da det bliver sommerens eneste koncert for deres vedkommende. Live-musikken slutter med et brag, når Scarlet Pleasure lukker scenen.

For at det ikke skal blive en engangsforestilling har Simon stiftet foreningen SVG Live, som skal sikre at Sommerkoncerten finder sted hvert år, og forhåbentlig arrangere andre musikarrangementer oveni.

Billetter kan købes på Ticketmaster og starter fra kun DKK 600,-

Kommentarer