Borgmester agitation og Venstres dommerpanel
![](https://faxenetavis.dk/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/Rene_tuekaer-620x575.jpg)
LÆSERBREV: Knud Erik Hansen lagde titel til socialdemokratisk valgpropaganda ved folketingsvalget med husstandsomdelt brev. Ved et regeringsskifte til Venstre ville der komme nulvækst og nedskæringer.
Skrevet af René Tuekær. Gruppeformand. På vegne af Borgerlistens byrådsgruppe
Han fik ret med 1 %, men havde forregnet sig, da hans egne partifæller stemte for samme forslag i KL´s bestyrelse. Venstre reagerede for anden gang i denne byrådsperiode mod borgmesteren. Efterfølgende har borgmesteren udtalt, at aftalen kan koste 105 stillinger i Faxe Kommune.
Borgerlisten tager afstand for det udsendte brev og maner til besindighed. Vi tager ét år af gangen og løbende analyserer den årlige aftale mellem KL og Regering. Anden gang Venstre reagerede mod borgmesteren var i en ligegyldig sag, hvor borgmesteren havde været i biografen i sin partifælles nabokommune Næstved. Ejendommeligt at borgmesteren mente, at vi skulle høre om sagen og indirekte fik han signaleret negativ erhvervspolitik om Næstved.
Gennem sommeren har de to tidligere venstre byrådsmedlemmer, Henrik Christensen(HC) og Lars Juul Andersen(LJA) atter været på banen med kommentarer ” Borgerlisten er og vedbliver med at være et geografisk parti og ikke en borgerlig liste”. Borgerlisten er en midtergruppe og derfor er vores slogan, at vi mødes på midten.
De to forklarer videre, at der ikke var borgerligt flertal ved sidste kommunalvalg og ej heller for deres spidskandidat. Borgerlisten er uenig. Endelig har Venstre i tidligere byrådsperioder jaget potentielle samarbejdspartnere væk og ikke opbygget de mest oplagte relationer. Borgerlisten oplever faktisk kun, at 1 medlem af Venstres nuværende byrådsgruppe formulerer sig i samme negative termer som de to personer. Ligeledes kalder Borgerlisten ikke mere Venstre for en Haslev liste.
Interessant, at begge gange Venstre har været efter borgmesteren har HC og LJA forsvaret borgmesterens gerninger. Akkurat som de var imod Lars Løkke Rasmussen som spidskandidat og nu er han statsminister.
De forsvarer naturligvis konstitueringen til kommunalvalget, da de begge har stor andel i den, da LJA var forhandler sammen med spidskandidaten og HC var ligeledes meget aktiv på valgnatten.
Borgerlisten er skeptiske om Venstres bagland ønskede den indgåede konstituering. Kommentarer om, at lade folkevalgte politikere bedrive politik er diffus, når HC/LJA konstant agerer som et dommerpanel overfor primært fremtrædende venstrefolk, samt andre politiske grupper.
Vi forstår ikke det naturlige i den eksisterende konstituering, da politiske partier altid opererer med ideologier. Vi finder det naturligt, at der i politiske baglande debatteres om den førte kommunale politik.
Borgerlisten lever i bedste velgående og debatterer løbende med vores medlemmer om vores politiske linje. Til de politiske forhandlinger vil vi igen bl.a. foreslå en sænkning af grundskylden. Vi vil dokumentere overfor vælgerne, at vi får noget gennemført fremfor medvirken til administration af et budget og ellers fremsender vi eget politisk forslag.
Kommentarer