Erhverv

Business Faxe satte spot på den store mangel på arbejdskraft

På et seminar i sidste uge diskuterede de 30 deltagere , hvordan virksomheder i Faxe Kommune bedst kan positionere sig inden for rekruttering og HR. Fremsendt foto.

Mangel på arbejdskraft er et alvorligt problem for hele Danmark, og i dag må en lang række virksomheder takke nej til ordrer. Det gælder også i Faxe Kommune, hvilket kan hæmme mulighederne for vækst og udvikling.

Onsdag i sidste uge var 30 engagerede deltagere samlet til HR-seminar på Faxe Kalk for at få indsigt i, hvordan virksomheder i Faxe Kommune bedst kan positionere sig inden for rekruttering og HR. Blandt deltagerne var personalechefer fra lokale virksomheder, rekrutteringsbureauer samt repræsentanter fra både Business Faxe og Jobcenter Faxe.

Rekruttering og HR er områder, der konstant udvikler sig, og hvor konkurrencen om de bedste talenter er intens. Dette var baggrunden for seminaret, der satte fokus på de aktuelle tendenser på arbejdsmarkedet.

På seminaret kredsede diskussionerne blandt personalecheferne om, hvordan man bedst kan fastholde dygtige medarbejdere ved blandt andet at fokusere på trivsel, værdiforbindelse og etablering af stærke relationer gennem mentorordninger og rollemodeller.

Dansk Industri offentliggjorde i januar måned en analyse, der må vække bekymring i brede erhvervskredse. Ifølge DI’s virksomhedspanel fra december 2023 oplevede 37 procent af de virksomheder, som i løbet af efteråret havde søgt efter ny arbejdskraft, at alle rekrutteringstiltag havde været forgæves.

Det er især virksomheder indenfor transport og industri, som ser ud til at være mest bekymrede. Her er det i begge tilfælde omkring 60 procent, som ser udfordringer fremadrettet, mens det i bygge og anlæg er omkring halvdelen.

HR-seminaret blev afholdt i regi af Arbejdskraftsalliancen, der er en regional paraply i Region Sjælland for samarbejde mellem uddannelse, erhvervsaktører, rekrutteringsbureauer og kommunale jobcentre. Både Business Faxe og Jobcenter Faxe er partnere i Arbejdskraftsalliancen.

Kommentarer